Haberler

Mersin'de AK Parti'nin Milletvekili Adayları Basınla Buluştu

AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Fatih Kalkan, 7 Haziran seçimlerinde partilerinin yine tek başına iktidar olacağına inandıklarını belirterek, Mersin’deki hedeflerinin ise en az 5-6 milletvekili olduğunu söyledi.

AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Fatih Kalkan, 7 Haziran seçimlerinde partilerinin yine tek başına iktidar olacağına inandıklarını belirterek, Mersin'deki hedeflerinin ise en az 5-6 milletvekili olduğunu söyledi.

Mersin'de AK Parti'nin milletvekili adayları, İl Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantıda kendilerini tanıttı. Suphi Öner Öğretmenevi'ndeki toplantıda konuşan İl Başkan Yardımcısı Fatih Kalkan, AK Parti'nin 2002'den buyana çok büyük işler yaptığını belirterek, ülkedeki bu istikrar ve güven ortamının devam etmesi için, 7 Haziran seçimlerinde de partilerinin yine tek başına iktidar olacağına inandığını kaydetti. İstikrarın sürmesi, Türkiye'nin daha da büyümesi için AK Parti iktidarının devam etmesi gerektiğini vurgulayan Kalkan, "Bugün ülkemizde 2023'ü, 2050'yi, 2070'i hedefleyen bir başka siyasi parti yok. Mersin'deki hedefimiz ise en az 5-6 milletvekili çıkarmak" dedi. Partilerinin 4. sıra adayının kadın olduğuna dikkat çeken Kalkan, diğer partilerde seçilebilecek noktada kadın aday bulunmadığını ifade etti. HDP'nin baraj ile ilgili problemi olduğunu ve barajı aşamayacağını düşündüklerini kaydeden Kalkan, Mersin'den seçilebilecek tek kadın adayın, AK Parti'nin adayı olduğunu vurguladı.

Adayların tek tek kendilerini tanıttığı toplantıda söz alan eski il başkanı ve 1. sıra milletvekili adayı Mustafa Muhammet Gültak ise, AK Parti'nin 7 Haziran gecesi hem Mersin'de hem de Türkiye'de bir düğün havasında seçim sonuçlarını kutlayacağını savundu. Mersin'de ilk kez teşkilatın içinden gelen birinin birinci sıradan milletvekili adayı gösterildiğine dikkat çeken Gültak, "Bu hem partimiz hem de ilimiz için önemli bir hamledir. Yolumuza devam ediyoruz. Adaylarımız her gün sahada, Mersin'in içinde, mahallesinde, köylerindeler. Halkın sorunlarını görüyorlar, okuyorlar. Hep beraber Mersin'in sorunlarının üzerine gideceğiz, bu konuda bir sıkıntı yok" diye konuştu.

Ne MHP'nin ne de CHP'nin tek başına iktidar olma şanslarının olmadığını savunan Gültak, bazı siyasi parti genel başkanlarının, hesap kitap bilmediğini belirterek, "Özellikle ekonomik veriler üzerinden milletimizi kandırmaya çalışıyorlar. Bütçe sorulduğunda da çeşitli şeyler söylüyorlar. Biz onların SSK'yı nasıl batırdıklarını biliyoruz. Bu tür söylemlerin ayaklarının yere basmadığını, 13 yıldır AK Parti'nin oylarını arttırarak iktidara getiren millet biliyor. İktidara gelmeden hizmet yapılmaz. Biz Mersin'in sorunlarını biliyoruz. 9 Mayıs'ta Başbakanımız Mersin'e geliyor. Kendisine bu konularda bilgiler aktaracağız. Hizmet üretecek olan parti biziz. Diğer partilerin söylemleri sandığa yönelik bir kandırmaca. Hatta Türk siyasetinin unuttuğu argümanları dahi kullanıyorlar" şeklinde konuştu.

Gültak, Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili bir soru üzerine, Türkiye'nin, dünyada her yıl büyüyen 4 ekonomiden biri olduğuna dikkat çekerek, şu anki enerji kaynaklarıyla bu büyümenin sürdürülmesinin mümkün olmadığını söyledi. Fransa'nın enerji ihtiyacının yüzde 78'ni nükleer enerjiden karşıladığını dile getiren Gültak, dünyada pek çok ülkenin nükleer santrallere sahip olduğunu vurguladı. Gültak, Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımı tamamlanıp devreye girdiğinde, o bölgede ilk denize girecek olan kişinin de kendisi olacağını ifade etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Mersin Yerel Haberler

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Derbideki olayların faturası ağır oldu! Fenerbahçe'de 7 isim PFDK'ya sevk edildi

Derbideki olayların faturası ağır oldu! Fenerbahçe'de 7 isim PFDK'ya sevk edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bakmadan Geçme

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title