Haberler

Mersin Anadolu Lisesi'nde Tubitak Bilim Fuarı

Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi’nde “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” proje sergisi düzenlendi.

Yenişehir Mersin Anadolu Lisesi'nde "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" proje sergisi düzenlendi.

Yenişehir Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, Yenişehir ilçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M.Sabri Özbey, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Akyol, Behzat Eğilmez, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Haydar Tüney, mahalle sakinleri, çeşitli okul müdür ve müdür yardımcıları ile çok sayıda velinin katılımıyla gerçekleşen açılış renkli görüntülere sahne oldu.

Kimya dalında atık ısının geri kazanımı, portakal kabuğundan bioetanol eldesi; Biyoloji dalında meşe yaprağının akvaryum suyunun temizlenmesine etkisi, atık suların bitkilerin gelişimine olumsuz etkisi ve bitkilerdeki ağır metal birikimi, trafikte uykuda ölüme son; Tarih dalında Türkiye'de 10. sınıf tarih kitabı ile Almanya'daki aynı düzeyde okutulan tarih ders kitabındaki 1. Dünya Savaşı konularının karşılaştırılması, tarih konulu dizi filmlerin ev kadınlarının tarih bilincinin gelişmesi üzerindeki etkisi, II. Abdülhamit'in gözdesi Müşfika Kadın ve onun Mersin'deki ikinci kuşaktan torunu; Felsefe dalında Ortaöğretim 10. sınıf öğrencilerinin seçmeli ders tercihlerine etki eden faktörler konulu projeler serginin en çok ilgi çeken projeleri arasında yer aldı.

Mersin Anadolu Lisesi Müdürü Hanifi Çirkin, "70 öğrenci ve 31 projeyle gerçekleştirilen sergimize gösterilen yoğun ilgi ve katılımdan memnunuz. Okulumuz olarak bu yıl ikincisini düzenlediğimiz proje sergimizde hazırlanan projeler titizlikle ve büyük bir özveriyle hazırlandı, projeler topluma katkı sağlayan, toplum sorunlarına çözüm üreten niteliktedir. Okulumuz birçok projeyle yarışmalara katılmış ve bu yarışmalarda kimya dalında hazırlanan 'Dikenli incirin analjezik etkisinin belirlenmesi' konulu projemiz bölge şampiyonu olmuştur. Proje sergisinde Danışman Öğretmenlerimiz Kimya dalında Aylin Sinan Bilgin, Tarih dalında Gül Kurt Efe, Biyoloji dalında Gülbahar Argun ve Felsefe Dalında Tolga İncik'e ve projeleri hazırlayan tüm öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Projelerin danışman öğretmenleri, proje hazırlamanın öğrencilerin bilimsel düşünme, özgüven ve akademik çalışmalara hazırlık konusunda büyük katkılar sağladığını; kendilerinin de öğrencilerdeki bu gelişmeleri gördükçe mutlu olduklarını ve önümüzdeki senelerde yeni projeler hazırlama konusunda istekli ve heyecanlı olduklarını belirtti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Özarslan Mehmet Akyol Yenişehir Mersin Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Afra Saraçoğlu için 'Sahnede tacize uğradı' dediler, gerçek çok başka çıktı

Afra Saraçoğlu için "Sahnede tacize uğradı" dediler, gerçek çok başka çıktı

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title