Haberler

Merinos Akkm Yabancı Konuklara Anlatıldı

Yabancı fuarcılar Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Merinos AKKM'yi gezdi.

Yabancı fuarcılar Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Merinos AKKM'yi gezdi.

Fransız fuarcılık şirketi GL Events Yönetim Kurulu Başkanı Olivier Ginon, moda endüstrisinin uluslararası fuar arenasındaki lideri Premiere Vision şirketinin CEO'su Philippe Pasquet ve Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ni (Merinos AKKM) gezerek, tesislerin işleyişi hakkında bilgi aldı.

Ziyarette, Merinos AKKM Genel Koordinatörü Semih Pala, Binted Genel Müdürü Birgül Yıldız Günay, Merinos AKKM ve BTSO yetkilileri hazır bulundu. Orhangazi Salonu, Osmangazi Salonu, Yıldırım Bayezid Salonu, Fuar Alanı, Büyük Teras ve VIP Salonlarını gezen konuklar, Hüdavendigar Salonu'nda düzenlenen mini toplantıda Merinos AKKM Genel Koordinatörü Semih Pala tarafından bilgilendirildi.

Merinos Parkı'nın 260 bin metrekarelik bir alanı kapladığını, tarihi Merinos Fabrikası'nın da Türkiye'nin ilk sanayi yapılarından biri olduğunu anlatan Pala, özelleştirme sonucunda tarihi alanın Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiğini, yapılan restorasyon çalışmaları sonucunda halkın hizmetine açıldığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Binted tarafından işletilen Merinos AKKM'nin istatistikleri hakkında bilgi veren Pala, "Merinos AKKM, Türkiye'nin en yoğun ve en aktif kullanılan kongre ve kültür merkezidir. Yılda 500 bin kişi hareketi olmakta, ortalama 700 program yapılmakta, yüzde 80 doluluk oranıyla çalışmaktadır. Tüm bunları oluşturduğumuz 'Bursa modeliyle' yapıyoruz. AIPC ve ICCA gibi dünya çapındaki kongre ve turizm kuruluşlarına üyeyiz. TSE-İSO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ne sahibiz. Bursa güçlü bir şehirdir. Bursa, turizm sektörüne yeni yeni giriyor. Çok yıldızlı oteller yapılıyor. Kongre merkezimiz çalıştırılıyor ve iddialıyız" dedi.

Osmangazi, Orhangazi, Hüdavendigar, Yıldırım Bayezid salonları hakkında konuklara bilgiler veren Pala, Uluslararası Tekstil AR-GE Proje Pazarı, OİB - Otomotiv AR-GE Proje Pazarı, Uluslararası Katılımlı Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu, Uluslararası Diş Hekimleri Kongresi ve Fuarı, Ulusal Psikiyatri Kongresi ve Sergisi, Türk-Arap Buluşması gibi birçok uluslararası ve ulusal programa ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi. Bursa'nın ve Merinos AKKM'nin daha iyi bilinmesi amacıyla ulusal ve uluslararası fuarlara katıldıklarını belirten Pala, son olarak İstanbul'da düzenlenen ACE of MICE Uluslararası Kongre Fuarına katıldıklarını söyledi. Oluşturdukları işletme modelinin Türkiye'de ilk ve tek olduğunu, farklı şehirlerden ve ülkelerden inceleme yapmak üzere heyetlerin geldiğini ifade eden Pala, Merinos AKKM'yi 43 kişiyle çalıştırdıklarını, dünyanın neresinde olursa olsun kongre ve kültür merkezlerini bir hafta içerisinde işletebilecek güç ve bilgiye sahip duruma getirebileceklerini söyledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Semih Pala Türkiye Merinos Yerel Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title