Haberler

Memur Sen İzmir'den '17 Aralık' Yorumu

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, dershanelerin dönüşümü süreciyle başlayıp, 17 Aralık’ta gerçekleştirilen kolluk operasyonuyla zirve yapan Cemaat-AK Parti tartışmasını değerlendirdi.

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, dershanelerin dönüşümü süreciyle başlayıp, 17 Aralık'ta gerçekleştirilen kolluk operasyonuyla zirve yapan Cemaat-AK Parti tartışmasını değerlendirdi. Yaşanan ilişkiler neticesinde Türkiye'nin "Yargı" üzerinden bir darbe ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u ölümünün 77. yıldönümünde rahmetle anarak sözlerine başlayan Şenocak, "Yaşanan son gelişmeler ve Türkiye'nin tırmanışa geçtiği bir dönemde çelme atma adına yapılan küresel operasyon bir tesadüf olmadığının göstergesidir. Son dönemdeki uluslararası alanda yapılan bir çok yatırımlar ve demokratik açılımlar göz kamaştırırken, Mavi Marmaray ile başlayıp MİT Müsteşarı sorunuyla gerilen, Gezi olayları, dershaneler tartışması ve 17 Aralık'taki yolsuzluk soruşturmasıyla zirveye ulaşan ilişkiler neticesinde bugün 'Yargı' üzerinden bir darbe ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

"Büyük ve Lider Türkiye" idealini gerçekleştirmeye dönük icraatlarla bağdaşmayan yolsuzluk iddialarının toplum tarafından şaşkınlıkla izlendiğini dile getiren Şenocak, "Hükümetten beklentimiz; '3 Y ile mücadele' sloganıyla startını verdiği 'Büyük Türkiye' yolculuğu adına, mensubiyetine ve mevkilerine bakmaksızın yolsuzluk iddialarına adı karışanların üzerine gitmesi ve kamuoyunu tatmin edecek bütün adımları içtenlikle atarak, adaletin yerini bulmasını sağlamasıdır. Siyasi iktidar, bu çerçevede varsa milletin malına kast etmiş ve yolsuzluğa bulaşmış olanları ayıklamalı, yolsuzlukla mücadele kavramına sığınarak milli irade üzerinde kalıcı vesayet kurma hesaplarının faillerini de bu vesileyle ortaya çıkarmalıdır" diye kaydetti.

"KAMUOYUNDA OLUŞAN ALGILARIN BOŞA ÇIKARILMASI GEREKİYOR"

Son günlerde yaşananları, İslami hizmetleri ve prestijli faaliyetleriyle milletin takdirini kazanan bir cemaatin, devletin gücünü ve imkanlarını diğer toplumsal kesimleri yok sayacak biçimde kullanma teşebbüsleri şeklinde algılanma sonucunu doğurduğunu belirten Şenocak, "Böylesi bir durum, hep birlikte büyük bedeller ödeyerek var ettiğimiz toplumsal barışı ve milli iradeyi tehdit edecektir. Bu yönüyle, cemaat kanadına düşen görev; kamuoyunda oluşan 'Milli irade üzerinde vesayet kurma çabaları suçlamasını' boşa çıkaracak söylem ve eylemlerle kamu vicdanını rahatlatmaktır. Aksi halde cemaatin 2010 referandumuna verdiği destek, kamuoyu tarafından millet iradesini tesis etme olarak değil, devlet idaresini zimmete geçirmenin stratejik hamlesi olarak görülecektir" dedi.

Cemaat-AK Parti tartışmasını fırsat bilerek kurulmasına ramak kalan toplumsal bütünleşmeye zarar vermek ve yeni kutuplaşmalara da zemin hazırlanmak istendiğini savunan Şenocak, sözlerine "Gün, 'Büyük ve Güçlü Türkiye' ideali için yeniden kucaklaşma günüdür. Memur-Sen ailesi olarak, bu yolda bütün gücümüzle mücadele edeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz" şeklinde son verdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahim Şenocak Memur Sen Cemaat İzmir Yerel Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title