Haberler

Mehmet Gündem, İşadamlarının Konuğu Oldu

Güncelleme:

SASİAD tarafından organize edilen programda gazeteci yazar Mehmet Gündem, ünlü işadamı İshak Alaton'u anlattı.

Salihli Sanayici ve İşadamları Derneği (SASİAD) tarafından organize edilen programda gazeteci yazar Mehmet Gündem, ünlü işadamı İshak Alaton'u anlattı.

SASİAD tarafından düzenlenen, konuşmacı olarak Gazeteci - Yazar Mehmet Gündem'in katıldığı ve Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Sardes Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa Kaymakam Ertan Peynircioğlu, SASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Yörükoğlu, Salihlili İşadamları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını SASİAD Başkanı Nurullah Yörükoğlu'nun yaptığı programda Gazeteci - Yazar Mehmet Gündem, ünlü işadamı İshak Alaton'un yaşadığı hayat mücadelesini, kırılma anlarını, hüzünlerini, mutluluklarını, her ne olursa olsun yeniden başlama iradesini, sonsuz öğrenme azmini, kendini aşma çabalarını ve küçük de olsa hayata iz bırakma niyetini işadamları ile paylaştı.

KIZI, İŞADAMI OLDUĞUNU 20 YAŞINDA ÖĞRENDİ

Alaton'la ilgili kitabında verdiği bilgileri SASİAD üyeleriyle de paylaşan Gündem, muhaberat memurluğuyla başladığı iş hayatına İsveç'te kaynak işçiliğiyle devam eden, teknik ressam olarak ülkesine dönen ama teknik diploması olmadığı için iş bulamayan ve sonunda kendi işini kurmaya karar veren İshak Alaton'un, ortağı Üzeyir Garih'le nasıl tanıştıklarını ve bugünkü ALARKO Holding'i nasıl kurduklarını anlattı. Gündem ayrıca Alaton'un verdiği mücadeleleri, mütevazı aile yaşantısını, çocuklarıyla ilişkilerini paylaştı. Gündem, Alaton'un kızının babasının holding patronu olduğunu ise 20 yaşında öğrendiğini aktardı.

SATMAK ÜRETMEKTEN DAHA ÖNEMLİ

Gündem, Alaton'un yedek subaylık hakkını kaybetmemek için 28 günde İngilizce öğrendiğini, İsveç'te çalışma hayatına tutunmak için ise 5 ayda İsveççe öğrendiğini aktardı. Gündem ayrıca Alaton'un İsveç'te üretmekten çok satmanın daha önemli olduğunu öğrendiğini anlattı.

Gündem, Alaton'u anlatmaya şöyle devam etti: "Askerden sonra 82 firmaya iş için başvuran ancak bir tanesi kabul ettiği için işi ön şartsız kabul eden alternatifi olmayan biri. 2 yıllık çalışmanın sonunda daha 23 yaşındayken hayallerine kavuşabilmek için İsveç'e giden, giderken geride kalanlardan çok ileride bulacaklarını düşleyen, hayallerinden başka sermayesi olmayan bir hayalperest. 8 ay boyunca akşamları sadece peynir ekmek yiyerek ve süt içerek geçiren bir emekçi. 33 ay kaldığı İsveç'ten götürdüğü kadar para ile dönen, İstanbul'da 2 ay boyunca iş için gittiği bütün kapılar yüzüne kapanan, mecburen kendi işini kurmak zorunda kalan ve aslında aklından hiç geçmeyen bir isimle Üzeyir Garih'le ortaklık kuran bir girişimci. İlk işlerinde yaptıkları kalorifer kazanı 40 yıl sonra bile çalışan bir firmanın yetkilisi. Bugün bordrolu 6 bin çalışanı olan bir holdingin patronu ve bütün hayatını iş peşinde geçirecek kadar ucuz olmadığına inanan bir insan. Yıllar sonra kendi felsefesini bulan, bu geçici hayatta kalıcı olmak için başarı ve paranın değil saygınlığın gereğine inanan ve kendisiyle bitmeyen bir eser ortaya koymak isteyen ve sosyal sorumluluklarına sahip çıkan TESEV'i kuran bir sosyal demokrat."

Program sonunda Kaymakam Ertan Peynircioğlu tarafından Gazeteci - Yazar Mehmet Gündem'e plaket sunulurken, Gündem programın ardından "Lüzumlu Adam İshak Alaton" ve "Lüzumsuz Adam İshak Alaton" isimli kitaplarını SASİAD üyeleri için imzaladı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ertan Peynircioğlu Mehmet Gündem İshak Alaton İsveç Yerel Haberler

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 1 komiser daha gözaltına alındı, 1 kişi serbest bırakıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title