Haberler

Mehmet Akif Ersoy'un Ölümünün 76. Yıl Dönümü

AK Parti Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, Türk milletinin Türk edebiyat ve düşünce tarihinin en önemli şahsiyetlerinden olan Mehmet Akif Ersoy'u unutmayacağını, daima sevgi ve saygıyla yad edeceğini...

AK Parti Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, Türk milletinin Türk edebiyat ve düşünce tarihinin en önemli şahsiyetlerinden olan Mehmet Akif Ersoy'u unutmayacağını, daima sevgi ve saygıyla yad edeceğini bildirdi.

Yıldırım, Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 76. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında Ersoy'un, Türk milletinin duygularını, milli ve manevi değerlerini, acılarını, kederlerini, sorunlarını yüreğinde hissettiğini ve bunları şiirlerinde en güzel şekilde ifade ettiğini kaydetti.

Ersoy'un kaleme aldığı ve Türk milletine armağan ettiği İstiklal Marşı'nın, şüphesiz bunun en mükemmel örneklerinden birini oluşturduğunu belirten Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

"Bağımsızlığımızın ve birliğimizin en önemli sembollerinden olan İstiklal Marşı, milletimizin özünü, hür yaşama kararlılığını ve yüceliğini ortaya koyan anıtlaşmış bir eserdir. İstiklal Marşı, coşku ve duygu seli yaratan mısralarıyla, taşıdığı yüksek manayla Türk milletine mal olmuştur. Milli şairimiz Mehmet Akif, kaleme aldığı İstiklal Marşı'nda, Türk milletinin özünü, yüceliğini, duygularını, milli ve manevi değerlerini en mükemmel şekilde ortaya koymuştur. Akif, İstiklal Marşı'yla ezelden beri hür yaşamış milletimizin sesi, dili olmuştur."

Yıldırım, Burdur için Mehmet Akif Ersoy'un ayrı bir yeri olduğunu, Ersoy'un 1920 yılında Burdur Mebusu olarak Birinci Büyük Millet Meclisi'ne seçildiğini hatırlattı.

O yıllarda Ersoy'un halk tarafından büyük coşku ve teveccühle karşılandığını ifade eden Yıldırım, mesajına şöyle devam etti:

"Bugün hala halkımız vatan şairine sevgisini ve muhabbetini en yüksek seviyede göstermektedir. Bilindiği üzere üniversitemizin ismi de onun adını taşımaktadır. Milletimiz, Türk edebiyat ve düşünce tarihinin en önemli şahsiyetlerinden olan Mehmet Akif Ersoy'u unutmayacak, daima sevgi ve saygıyla yad edecektir."

Muhabir: Gökmen Yüce

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - BURDUR

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Hami Yıldırım Mehmet Akif Ersoy Ak Parti Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title