Haberler

Mazlumder Batman Şubesinden Barış Çağrısı

Güncelleme:

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir açıklama yapan Mazlumder Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa, "1 Eylül ateşkesin tarihi olsun" dedi.

Mazlumder: 1 Eylül ateşkesin tarihi olsun

Mazlumder Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa, PKK ve Hükümetin çatışmaları bitirmesi yönünde çaba sarf etmeleri çağrısında bulundu.

1 Eylül tarihinin çatışmaların sona erdiği barış ve çözüm sürecinin yeniden tesis edildiği tarih olmasını isteyen Mazlumder, bölgenin her geçen gün daha da acılara itildiğini belirtti.

Mazlumder Şube Başkanı Argünağa, "Temmuz ayıyla beraber başlayan çatışmalarla birlikte; siyasetçilere karşı gözaltı ve tutuklamaların yeniden başladığı, askeri jetlerin PKK hedeflerine bombalar yağdırdığı, sivil araçların ateşe verildiği, çatışmaların sivil yaşam alanlarına taşındığı, mahallelere hendeklerin kazıldığı, güvenlik bölgesi ismiyle OHAL'in geri geldiği, milletvekillerinin seçim bölgelerine alınmadığı, sivillerin yaşam alanlarını terk ettiği ve yaşamlarını yitirdiği, güvenlik görevlilerinin ve PKK mensuplarının ailelerinin evlerine yeniden ateşlerin düşürüldüğü, çatışma dilinin ve savaş koşullarının toplumu önü alınamaz şekilde ayrıştırmakta olduğu zorlu bir süreç yaşamaktayız" dedi.

"PKK ÇATIŞMALARI SİVİL ALANA TAŞIYOR"

"Mazlumder olarak PKK tarafına 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde ateşkes ilan etme ve silahlı eylemleri sonlandırma çağrısında bulunuyoruz" diyen Argünağa, "Ülkemizde yaşanan bu elim sürecin önüne geçilebilmesi ve müzakere koşullarının yeniden oluşması için PKK'nin çatışmayı sivil alanlara taşıma, yol kontrolü yapma, araç yakma gibi toplumsal sükûn ve suhuleti bozan bütün eylemlerini durdurması gerektiğini vurguluyor ve alıkoyduğu sivilleri serbest bırakma çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

ali şoreş:

MAZLUMDER kime hizmet eder. Mazlum namı ile zalimden yana olan, zalimin akibetine uğraması çok hadisatla vakidir. Tablacılık bence daha şereflidir, katil şakşakçılığından.

8
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title