Haberler

Marsilya Meydanı'nda, "Foça Sanat Sokağı"

Marsilya Meydanı’nda açılan ‘Sanat Sokağı’, Foça’ya değer katacak.

Marsilya Meydanı'nda açılan 'Sanat Sokağı', Foça'ya değer katacak.

Foça'da yaşayan zanaatkarlar ve sanatçılar; takı, el sanatları, resim, taş boyama, cam tasarım, keçe, dekoratif süs kabağı ve el örgüleri eserlerini, haftanın 7 günü, 19.00-01.00 saatleri arasında, Sanat Sokağı'nda sergileyecek. Sanat Sokağı'nda ayrıca, tüm sanat dallarında atölye çalışmaları yapılacak, canlı performanslar sergilenecek, konserler ve dans gösterileri düzenlenecek.

Foça Sanat Sokağı'nın, Marsilya Meydanı'nda yapılan açılışına; Foça Kaymakam Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Koldaş, zanaatkarlar, sanatçılar ve sanat dostları katıldı.

Pandomim gösterileri, canlı heykel performansları ile cam sanatı ve yaprak sanatı atölye çalışmaları, açılış gününe renk kattı. Marsilya Meydanı'nın güzel bir sergi alanı olacağını düşündüğünü ve bu alanda söyleşilerin, imza günlerinin, resim-fotoğraf sergilerinin ve konserlerin de gerçekleşeceğini belirten Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; "Foça Belediyesi El Emeği Grubumuz, ilçemizde pek çok değerli sergiye imza attılar. Ürettikleri işleri ve el emeği göz nuru eserlerini, artık Marsilya Meydanı'nda halkımızın beğenisine sunacaklar. Kentler, meydanlarıyla anılır. Birçok yeni meydan düzenlememizde bundan sonraki süreçte gerçekleşecek. Foça'nın en önemli mirası korunmuşluktur. Bizden sonra gelecek nesile, korunmuş bir Foça'yı, güzel bir Foça'yı, yaşanabilir bir Foça'yı sizlerle beraber bırakmak amacındayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum." dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ülgür Gökhan Marsilya Foça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title