Haberler

Mardin'in Sorunları Masaya Yatırıldı

Mardin'in Sorunları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Masaya Yatırıldı. Toplantıya, Belediye Yönetiminden Hiç Kimse Katılmadı.

Mardin'in sorunları İl Koordinasyon Kurulu toplantısında masaya yatırıldı. Toplantıya, belediye yönetiminden hiç kimse katılmadı.

İl Koordinasyon Kurulu, İl Özel İdare salonunda Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge başkanlığında toplandı. Toplantıya kaymakamlar, bazı belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il temsilcileri katıldı.

Kanalizasyon sorununun gündeme getirildiği koordinasyon toplantısında herkes kendi çözüm önerisini sunarken, toplantıya Mardin Belediyesi'nden Başkan Metin Pamukçu ve başkan yardımcıları başta olmak üzere hiçbir temsilcinin katılmaması dikkat çekti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge, yatırımcı kuruluşların yatırım öncesinde hizmetin amacına ulaşması için koordineli bir şekilde çalışmalarının gerekliliğini ifade etti. 2007 yılı yatırımlarının 1. dönem değerlendirmesini yapacaklarını kaydeden Ulugölge, "İl genelinde 8 sektörde bin 265 adet projemiz mevcuttur. Toplam proje bedeli 3 milyar 458 milyon 914 bin YTL'dir. Söz konusu projelere 2007 yılı için ayrılan ödenek 372 milyon 122 bin YTL'dir. 2007 yılı içinde ayrılan

ödenek doğrultusunda projeler için 11 milyon 436 bin YTL harcama yapılmış ve yüzde 3'lük nakdi gerçekleşme sağlanmıştır" dedi. Ulugölge, kamu kesimine tahsis edilen ödeneklerin en iyi şekilde değerlendirilmesi için yatırımcı kuruluş temsilcilerinin hassas davranmalarını istedi.

Toplantıda, Mardin Belediyesi'ne ait artıma sistemi olmadığı için kanalizasyon sularının açıkta aktığı Yalım beldesi, Eryeri Köyü ve İstasyon Mahallesi'nin şikayetleri masaya yatırıldı. Toplantıda söz alan Yalım Belediye Başkanı Abdulkerim Adım, beldenin içinde açıkta akan kanalizasyon sularına çözüm bulunması yönünde Mardin Belediyesi'ne defalarca başvurmalarına rağmen çözüm elde edilemeyince, mecburen savcılığa ve Çevre İl Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Başkan Adım, kanalizasyon

sularından dolayı belde halkının salgın hastalık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çekerek, İller Bankası Bölge Müdürü ve Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge'den çözüm bulunması konusunda yardım istedi. Belediyenin kanalizasyon sorunu üzerine bir açıklama yapan İl Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Hamidi, Yalım beldesi ile birlikte Eryeri Köyü ve İstasyon Mahallesi'nde de ciddi anlamda bir tehlikenin olduğunu ifade etti.

Toplantıda, kanalizasyon sorunu hakkında, konu ile ilgili yatırımcı kurum müdürleri de kendi çözüm önerilerini sundu. 3 saat süren toplantıda kaymakamlar ve belediye başkanları, belediyeler ile ilgili sorunlarını yatırımcı kuruluşların bölge müdürlerine aktardı.

(MNG-EST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Derbinin faturası ağır oldu! Fenerbahçe'de 7 isim PFDK'ya sevk edildi

Derbinin faturası ağır oldu! Fenerbahçe'de 7 isim PFDK'ya sevk edildi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title