Haberler

Mardin'de Avukatlara Eğitim Semineri

Mardin’de Ceza Muhakemeleri Uygulamaları konusunda avukatlara eğitim semineri verildi.

Mardin'de Ceza Muhakemeleri Uygulamaları konusunda avukatlara eğitim semineri verildi.

Mardin Barosu ve Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi işbirliği ile 'Ceza Muhakemeleri Uygulamaları' konulu meslek içi eğitim semineri düzenlendi. İzmir Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem, Türk Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız ve Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi avukat Can Tekin'in sunum yaptığı seminere 250 avukat ve 40 emniyet, jandarma adli kolluk görevlisi katıldı. Baro binasında bulunan konferans salonunda yapılan seminerin açılışında konuşan Mardin Baro Başkanı Avukat Çelebi Araz, seminere katılanlara teşekkür etti. Araz, "Ceza ve ceza yargılaması hukuku, kamu düzenini sağlamaya çalışırken, diğer yandan da ceza davasındaki tarafların haklarını korumaya çalışan ve herkesin bir ceza soruşturmasına uğrama ihtimalinin olması nedeni ile uygulanma sahasında bulunan bütün insanları hayati derecede ilgilendiren bir hukuk dalıdır. Güven duygusunun sosyal değeri küçümsenemez. Ceza Usulü ile bunun uygulaması, güven duygusunu temin edebilmelidir. Ceza yargılamasının uygulamasıyla ilgili süreçte ülkemizde bir takım sıkıntıların yaşandığı aşikardır. Bu sıkıntıların bir kısmı kanunların içeriğinden kaynaklansa da önemli bir kısmı uygulayıcılardan kaynaklanmaktadır. Uygulayıcılardan kaynaklanmasının önemli sebeplerinden bir tanesi ise bilgi eksikliği ve farklılığıdır. Bu bilgi eksikliği ve farklılığını giderebilmek, bu sahadaki son gelişmelerle alakalı olarak meslektaşlarımızı bilgilendirebilmek ve Ceza Muhakemesi Hukuku'nun uygulayıcıları olan hakim, savcı, avukat ve adli kolluk görevlilerinin ortak hukuk bilgisine sahip olmalarını sağlamak adına bu seminerin faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

Daha sonra İzmir Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem, Türk Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız ve Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Can Tekin, birer sunum yaptı.

Eğitim semineri plaketlerin takdim edilmesinin arından sona erdi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ruhan Erdem İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title