Haberler

Malatya'da 'Her Bağış Yeni Bir Hayattır' Kampanyası

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Organ Nakli Vakfı ve Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Her Bağış Yeni bir Hayattır’ kampanası kapsamında Malatya Vergi Dairesi personeline yönelik organ bağışı semineri düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Organ Nakli Vakfı ve Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Her Bağış Yeni bir Hayattır' kampanası kapsamında Malatya Vergi Dairesi personeline yönelik organ bağışı semineri düzenlendi.

Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen seminere Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Engin Yılmaz, Malatya Müftülüğü eğitim uzmanı Mehmet Türkeri, Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ve vergi dairesi başkanlığı personeli katıldı. Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Engin Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, organ naklinin nasıl gerçekleştiğini anlattı. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra kişinin ailesinin 'olur'unun alınmasından sonra naklin yapılabildiğini belirten Yılmaz, "Ülkemizde nakillerin yüzde 80'i canlıdan, yüzde 20'si kadavradan yapılıyor. Avrupa'da ise yüzde 80'i kadavradan, yüzde 20'si canlıdan yapılıyor. Bilinçlenmeyi artırdığımız zaman umuyoruz ki, buna paralel olarak da nakiller artış gösterecektir.Bağışlanan organlar, zengin, fakir, din,dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin öncelikle doku ve kan grubu uyumuna göre nakil yapılır. Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Nakli Ulusal Koordinasyon Merkezi tarafından, Ulusal Organ Bilgi Sisteminde kayıtlı hastalar taranarak en uygun alıcı belirlenir ve nakil gerçekleştirilir. Organ bağışı hayat bağışıdır"diye konuştu. Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, personellerine organ nakli ve bağışı konusunda bilinçlendirmek adına bu programı düzenlediklerini belirtti. Organ naklinin toplumda tam anlamıyla farkında olmadığı ancak çok önemli bir konu olduğunu söyleyen Poyraz, "Günümüzde organ nakli bekleyen binlerce insan var. Ama yeteri kadar bağışlanmış organ yok. Bu nedenle organ nakli bekleyen kişilerin bir çoğu belki de yaşamını yitiriyor. Organ bağışı arttıkça hastalar en azından belirli bir süre ömrünü uzatma imkanına kavuşuyor. Bu anlamda personelimiz arasında farkındalık oluşturmak adına bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bir de konunun dini açıdan önemine dikkat çekmek için bir müftülük uzmanı dinen bu konuyu etraflıca anlatıyor" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Yunus Poyraz Türkiye Malatya Yerel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title