Haberler

Malatya'da 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamaları

Güncelleme:

Malatya'da 1 Mayıs İşçi Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalara katılan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, iktidarın asgari ücret politikalarını eleştirdi.

(MALATYA) - Malatya'da, 1 Mayıs İşçi Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalara katılan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, "Bakın önceki gün TÜRK-İŞ nisan ayı verilerini açıkladı ve nisan ayı verilerine göre enflasyona karşı asgari ücret tam 17 bin 725 lira olmuş. Yani 4 kişilik bir ailenin sadece sağlıklı beslenebilmesi için yapması gereken harcamadan bahsediyorum. Ne yazık ki daha ilk dört ayda iktidarın asgari ücreti enflasyon karşısında yenik düşmüş durumda ve buna karşı hiçbir önleyici politikaları yok" dedi.

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Malatya'da çok sayıda sivil toplum örgütünün çağrısıyla emekçiler bir araya geldi. KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Nevzat Millioğulları, "Biz emekçileri çalıştırmışlar, bütün vergilerimiz çalışanlardan almışlar. Sonra da AKP kendisine sermaye yaratmak için sizden topladığı parayı çeşitli yollarla, kredilerle, vergi affıyla, vergisi silmesiyle kendisine sermaye yarattığı müteahhit firmalara aktarmıştır. Bunun biz farkındayız, biz bunu biliyoruz. Biz artık uyandık. Biz artık direncin yanındayız. Birlikte, birleşerek mücadele ediyoruz" dedi.

İktidarın eğitim politikalarını eleştiren Millioğulları, "Özellikle Mili Eğitim kanadında hakim tuttuğu basın yoluyla bunu başarmaya çalışmakta. Milli eğitimde ÇEDES gibi projelerle yada yeni müfredat değişikliğiyle olmaması gereken bir din dersinde savunma sanayinin silahlarının olması gerekir mi? Hiçbir dinde, hiçbir ilahi yapıda, hiçbir felsefi yapıda silahlar olmaz ama maalesef şu anda değiştirilen taslakta, din dersinde Türk silahlanma sanayinde, İHA'lardan SİHA'lardan bahsediliyor. 15 Temmuz'u koymuşlar, 23 Nisan nerede; yok. Arkadaşlar bunların derdi cumhuriyet. Bunların derdi demokrasi. Bunlar demokrasiye açık değiller. Bunlar biat kültürünün ürünüdür" diye konuştu.

"BUGÜN YOK SAYILANLARIN GÜNÜDÜR"

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya ise konuşmasında, şunları söyledi:

"Bugün biz yok sayılanların günüdür. Kürt halkının, Alevi halkının, kadınların, gençlerin günüdür. Biz hep vardık, varız, var olacağız. Mücadele etmekten ve onurumuzla direnişi büyütmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Bakın önceki gün TÜRK-İŞ Nisan ayı verilerini açıkladı ve Nisan ayı verilerine göre enflasyona karşı asgari ücret tam 17 bin 725 lira olmuş. Yani 4 kişilik bir ailenin sadece sağlıklı beslenebilmesi için yapması gereken harcamadan bahsediyorum. Ne yazık ki daha ilk dört ayda iktidarın asgari ücreti enflasyon karşısında yenik düşmüş durumda ve buna karşı hiçbir önleyici politikaları yok."

Kaynak: ANKA / Yerel

Milletvekili Asgari Ücret Adalet Kaya Diyarbakır DEM Parti 1 Mayıs Malatya Yerel Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title