Haberler

Likya- Kalkan Yemek Şenliği

Antalya’nın Kaş ilçesi Kalkan Restorancılar Derneği Başkanı Mustafa Akdeniz, Likya-Kalkan Yemek Şenliği’nde yöresel lezzetlerin tanıtılacağını söyledi.

Antalya'nın Kaş ilçesi Kalkan Restorancılar Derneği Başkanı Mustafa Akdeniz, Likya-Kalkan Yemek Şenliği'nde yöresel lezzetlerin tanıtılacağını söyledi.

Kaş İlçesi'nde düzenlenecek olan Likya- Kalkan Yemek Şenliği'nde aşçılar yöresel lezzetleri tanıtmak için yarışacak. Restorancılar Derneği Başkanı Mustafa Akdeniz, "Düzenleyeceğimiz yöresel Likya- Kalkan Yemek Şenliği'nde amacımız yıllarca yöremizde pişen yemekleri gelen misafirlerimize tanıtmak ve tattırmak. Bu amaçla aşçılarımız yemekler pişirecek. Yöresel, doğal malzemeler kullanacak. Ayrıca bu sene Uluslararası ölçekte yapılacak olan 3.sünü düzenleyeceğimiz Uluslararası Kalkan Restorancılar Derneği Yemek festivali, turizme ve tanıtıma katkı sağlayacaktır" dedi.

Akdeniz, Kaş'ın yemeği, kültürü, sanatı ve gelenekleriyle dünyada yer alması gerektiğini belirterek, "Bütün dünyadan gelen turistlere bunları tanıtabilmeliyiz, tattırabilmeliyiz. Tabi ki bunları yaşattığımız sürece, yeni yetişen gençlerimiz de bunları öğrenmiş olacak" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akdeniz Antalya Likya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title