Haberler

Kuşadası'nda En Çok Vergi Verenler Ödüllendirildi

Kuşadası'nda 2011 yılı vergilendirme döneminde kurumlar ve gelir vergisinde ilk 20'ye giren mükellefler, Kuşadası Ticaret Odası(KUTO) tarafından düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Kuşadası'nda 2011 yılı vergilendirme döneminde kurumlar ve gelir vergisinde ilk 20'ye giren mükellefler, Kuşadası Ticaret Odası(KUTO) tarafından düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Etkinlikler kapsamında ayrıca Kuşadası'nda Vergi Rekortmenleri ile KUTO 2. Fotoğraf Yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Kuşadası Ticaret Odası tarafından düzenlenen etkinlikler kokteyl ile başladı. İlk olarak bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen fotoğraflardan oluşan sergi açıldı. Daha sonra da yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Ardından Kuşadası'nda 2011 yılı4 vergilendirme döneminde Kurumlar ve Gelir vergisi dallarında Kuşadası'nda Vergi rekortmeni olanlara ödüllerinin verildiği törene geçildi.

Aydın Valisi Kerem Al, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Garnizon Komutanı Ferhat Aslan, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, TOBB Başkan Yardımcısı ve Manisa Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Koşmaz, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı M. Oğuz Kabaçam, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, KUTO meclis üyeleri, komite üyeleri, siyasiler, bürokratlar, banka müdürleri ve oda üyelerinden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

TOBB BAŞKAN YARDIMCISI KOŞMAZ, " TURİZMDE EN BÜYÜK SORUN HERŞEY DAHİL "

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan'ın açılış konuşması yaptığı törende konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Bülent Koşmaz, "Son 30 yılda büyük atılım gösterdik ama 10 büyük ekonomi arasına girmemiz için daha fazla çalışmamız lazım" dedi. Aynı zamanda Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı da olan TOBB Başkan Yardımcısı Bülent Koşmaz, törendeki konuşmasında, "Her şey dahil" sisteminin turizm sektöründeki sorunların başında geldiğini ileri sürerek, zengin turistlere yönelik otel yatırımları yapılması gerektiğini söyledi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükselttiğini hatırlatan Koşmaz,

"Bu, bizim için oldukça gecikmiş bir karar. Türkiye ekonomisi, 2008 krizi sonrasında 2010 ve 2011'de büyüme rekorları kırdı. Ticari açık riskimiz olduğu doğru fakat bu riskle de mücadeleciliğimizi gösterdik. Türkiye'nin son 3 yıldaki ortalama büyüme hızı, yüzde 7 civarındadır. Bu da Türkiye ekonomisinin gücünün, en önemli göstergesidir. İş dünyası olarak Türkiye ekonomisine her zaman güvendik, her zaman yatırım yaptık, istihdamı artırdık. Biz, Türkiye'nin geleceğinden umutluyuz. Son 30 yılda büyük atılım gösterdik ama 10 büyük ekonomi arasına girmemiz için daha fazla çalışmamız lazım " dedi.

Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz törende yaptığı konuşmada vergi mükellefleriyle

gönüllü uyum çalışmaları yaptıklarını, bu yöntemle vergi gelirlerinin arttığını kaydederken, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise vergi vermenin kutsal bir görev olduğunun bilinciyle hareket ederek, vergilendirmede dereceye giren mükellef ve kurumları kutladı. Başkan Altungün, "Kuşadası'nda ticaret gerçekten gelişiyor. Kuşadası'nda tüccarlar oluşuyor. Tipik esnafımız yokmu, var. Kuşadası'nda ciddi boyuta esnaf var ama bir gerçek var artık Kuşadası'nın tüccarı var iş adamı var. Kuşadası turizmde başladığı günden geldiği nokta çok önemli, çok ciddi mesafeler alındı. Bugün Türkiye'nin dört numaralı turizm kenti olarak İstanbul, Antalya, Bodrum ve Kuşadası başı çekiyor. Hedefimiz üç numara olmak ve yine geçtiğimiz son üç yılda turizm yatırımı anlamında çok önemli adımlar atıldı. 25.000 nitelikli yatak sayımızın yüzde ellisi oranında yani 13.000'e yakın yeni odamızın nerede yapılacağı, temellerinin nerede atılacağı, hangi şirketler tarafından yapılacağı netleşti. Kuşadası nasip olursa önümüzdeki ay Avrupa'nın ve bölgenin en büyük kongre merkezi açılacak ve inşallah açılışı da sayın başbakanımız yapacak. Bu anlamda önemli adımlarımız var. Kuşadası turizmde doluluk oranı noktasında son iki yıldır abartmıyorum, son on yılın en iyi dönemlerini yaşıyor. Otellerdeki doluluk oranımız yüzde altmış, altmış beşlerden, yüzde doksan beşlere çıktı. Limanımızdaki gemi artış sayısında belki gemi artış sayısında artış yok ama giren turist kruvaziyer turist sayısında azalma değil aksine çoğalma var. Otellerimiz ile ilgili de aynı. Yerli turist geçmişe göre çok daha fazla bunda en önemli etkenler, ilçemizin imajındaki olumlu değişimler, özellikle yaz aylarında yapılmaya başlayan festivallerimiz, yerli turistimizin yeniden direksiyonunu Kuşadası'nda çevirmesinde önemli katkı koymuştur. Şehrimiz iyi güzergahtadır, iyi yoldadır. Bunda gerek özel yatırımların gerekse devlet desteği özellikle altını bir kez daha çizmek istiyorum kongre merkezimiz gibi yatırımlarla Kuşadası turizmde hak ettiği noktaya yani ülkenin üç numaralı turizm kenti olmaya emin adımlarla yürümektedir. Yolunun da açık olduğunu görüyorum ve Kuşadası'ndaki tüccar iş adamları, başarılı iş adamlarımızı kutluyorum. Ticaret Odamızın bu etkinliği nedeniylede kendisine teşekkür ediyorum " diye konuştu.

Aydın Valisi Kerem Al da ekonomik kalkınmada özel sektörün yanı sıra kamunun da önemli rolü bulunduğunu ifade ederek, "Kamunun en sağlam finansmanı da vergidir. Artık uygar devlet ve toplumlarda, 'vergin kadar konuş' anlayışı hakim olmaya başladı. Ülkemiz ve yarınlarımız için vergi gerekli. Vergilerini veren mükellef ve kurumları kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından ilk 20'ye giren mükelleflere ödülleri verildi. Kuşadası'nda Kurumlar vergisi dalında birinciliği Diana Otel Yatırımları ve İşletmeleri, ikinciliği Diana Turizm Otelcilik ve Ticaret Sanayi, üçüncülüğü ise Esen Turizm işletmeleri ve Sanayi aldı. Gelir vergisi dalında ise Mustafa Baklacı, Ali Çallı ile Ö.Taylan Sağnak ilk üçü paylaştı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Koşmaz Türkiye Aydın Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümünde suikast iddiası! Drone enkazın çevresinde birini görüntüledi

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölmeden önce çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

Kaza sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve İranlı yetkililerin naaşlarını böyle taşıdılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title