Haberler

Kuşadası Belediye Başkanı ve 11 Meclis Üyesi Hakkında Soruşturma İzni Verildi

Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile 11 Belediye Meclis Üyesi İmara Aykırı Kararlar Aldıkları Gerekçesiyle Yargılanacak. İçişleri Bakanlığı, Kuşadası Belediyesinde 'İmar Kanunu'na Aykırı Davranıldığı' İddiaları Üzerine Başlatılan İnceleme Sonrasında, Belediye Başkanı ve 15 Meclis Üyesiyle İlgili Hazırlanan Müfettiş Raporunu Değerlendirerek, Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ve 11 Belediye M...

Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile 11 belediye meclis üyesi imara aykırı kararlar aldıkları gerekçesiyle yargılanacak. İçişleri Bakanlığı, Kuşadası Belediyesinde ''İmar Kanunu'na aykırı davranıldığı'' iddiaları üzerine başlatılan inceleme sonrasında, belediye başkanı ve 15 meclis üyesiyle ilgili hazırlanan müfettiş raporunu değerlendirerek, Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ve 11 belediye meclis üyesi hakkında soruşturma izni verdi.

Bilindiği gibi, Kuşadası Belediye Meclisi'nde, ''İmar Kanunu'na aykırı kararlar alındığı'' yönündeki iddialar üzerine İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından görevlendirilen Alpaslan Işık isimli mülkiye müfettişi, inceleme başlatmıştı. Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile 15 belediye meclis üyesinin ifadelerini alan ve belediye meclis kararlarını inceleyen Mülkiye Müfettişi Alpaslan Işık, incelemesini tamamlayarak, raporunu İçişleri Bakanlığı'na teslim etmişti.

Müfettiş raporlarını inceleyen İçişleri Bakanlığı, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile AK Partili 4 ve 7 bağımsız meclis üyesi hakkında ''soruşturma açılması'' yönünde karar verdi. Bakanlık, 4 CHP'li meclis üyesi hakkında ise soruşturmaya gerek olmadığını açıkladı. Kuşadası'nda büyük yankı uyandıran müfettiş raporunda ''imar yönetmeliği hükümlerine aykırı davranmak suretiyle mevzuata aykırı yapılmış yapıların yasal hale getirilmeye çalışılması, şehircilik planlama ilke ve prensiplerine aykırı davranılması, kamu yararı ve düzenine aykırı olarak plan değişikliği yapılması, yapı yoğunluğunu artıracak kararlar alınması yönünde oy kullanıldığının tespit edildiği'' kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan tebligata göre haklarında dava açılmasına karar verilen Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, AK Partili meclis üyeleri Erol Soysal, Zafer Üstün, İmar Komisyonu Başkanı Yahşi Karamollaoğlu, Bahadır Yıldırım, Ak Parti'den istifa eden bağımsız üyeler Ahmet Altınsoy, Abdullah Sarı, Nilgün Öğünçlü, DYP'den istifa eden Seher Mehdioğlu, Selim Eren, Talat Akar ile Faik Dülger'nin bakanlığın kararına itiraz için Danıştay'a başvuracaklarını öğrenildi.

(ZH-İK) 26.02.2008 15:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title