Haberler

Kursiyerlerden 5 Bin Eserlik Sergi

Muratpaşa Belediyesi-HEM işbirliğinde düzenlenen El Sanatları Kursları'nın dönem sonu sergisi açıldı.17 branşta eğitim alan bin 400 kursiyerin 5 bin eserlik dev sergisi ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.

Muratpaşa Belediyesi-HEM işbirliğinde düzenlenen El Sanatları Kursları'nın dönem sonu sergisi açıldı. 17 branşta eğitim alan bin 400 kursiyerin 5 bin eserlik dev sergisi ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.

Muratpaşa Kaymakamlığı ve Muratpaşa Belediyesi'nce gerçekleştirilen kurslara devam eden kursiyerlerin 5 bin eseri Cam Piramit'te açılan yıl sonu sergisi ile Antalyalıların beğenisine sunuldu.

Sergiyi Antalya Vali Yardımcısı Mestan Deniz, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Baro Başkanı Zafer Köken ve kursiyerler

birlikte kurdele keserek ziyarete açtı.

Yaptığı konuşmada "Kendisini geliştiren tek varlığın insan olduğunu belirten Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, "Ev hanımlarının, serbest zamanı olan vatandaşların aldıkları eğitim sonucu üretken hale gelmesine sebep olduğu için Muratpaşa Belediyesi'ne ve Halk Eğitim Merkezi'ne teşekkür ediyorum. Ortaya farklı eserler çıkaran başta öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimizi bu başarılı çalışmaları nedeniyle de kutluyorum" dedi.

Önümüzdeki yıl kurs sayısını 25'e çıkarmayı hedeflediklerini Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen ise, "2011-2012 yılı kurs dönemimizde 22 çok değeri öğretmenimiz 17 branşta, belediyemize ait 7 ayrı hizmet binası, 13 atölye ve 2 toplum merkezinde 1400 kursiyere eğitim verdi. Önümüzdeki aylarda açılışını gerçekleştireceğimiz 4 ayrı mekanla kurs sayısını 25'e, kursiyer sayımızı da iki bine çıkarmayı hedefliyoruz. Ev hanımları, emekliler, 7'den 70'e tüm katılımcılar serbest zamanlarını artık el sanatları kurslarında, birbirinden değerli eserler üreterek değerlendiriyor. Birçoğumuz eğitim aldığımız okullarda, gizli kalmış yeteneklerimizi keşfedemedik. Şimdi bu kurslarla yeteneklerimizi keşfetme olanağı bulduk. Bu yeteneğin ortaya çıkmasında öncülük eden, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürümüz Deniz Demirel'i, Halk Eğitim Merkezi yöneticilerini ve çok değerli öğretmenlerini, özverili çalışmaları nedeniyle kutluyorum" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Mestan Deniz, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi yetkilileri ve konuklar sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı. 1400 kursiyerin ev aksesuvarı, rölyef, ahşap boyama, resem, takı, çini boyama, mefruşat, heykel, mis sabun, makine nakışı, kurdela nakışı, el nakışı, aile eğitimi, aşçılık, bilgisayar, İngilizce ve modern danslar branşlarında ortaya koydukları eserler Cam Piramit'te 10 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek. 9 Haziran Cumartesi günü de, tüm kursiyerler ve konuklar için Cam Piramit'te bir kapanış konseri düzenlenecek. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title