Haberler

Ktyg Zonguldak Temsilciliği Kuruldu

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Zonguldak Temsilciliği kuruldu.

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Zonguldak Temsilciliği kuruldu.

Orman Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen dernek tanıtım törenine kurucu üyeleri katıldı. Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını KTYG Karabük İl Temsilcisi İbrahim Yaylı yaptı. Dernek hakkında bilgiler veren Yaylı, şöyle dedi:

"Derneğimiz, Başbakanlık Müşavirliği görevinde iken İhsan Memiş ve 8 arkadaşı tarafından 2007 yılında Ankara'da kurulmuştur. Derneğimiz yurt içinde ve yurt dışında hiçbir yere bağlı olmadan, bağımsız ve tarafsız bağlamında hiçbir siyasi partinin ne yanında, ne de karşısındadır. Yapılan çalışmalar sonucunda 14 ilin teşkilatlanması tamamlanmıştır. Uluslararası ilişkilerde yaklaşık 18 ülke ile bilgi alışverişinde bulunulmaktadır. Bilimsel ve istatistiki bağlamda, DSÖ ve AB ile ortak çalışmalara devam edilmektedir. Amacımız, kamu ve özel kuruluşlarımız ile birlikte, trafik ve karayolu güvenliğinde toplumu oluşturan bireylerin zihinlerinde, toplumsal bilinçlenmeyi sağlamaktır. Derneğimiz, kaliteli sürücü, kaliteli yol ve kaliteli denetim ilkelerinden yola çıkarak, trafik hukuku, trafik eğitimi, yol mühendisliği, trafik denetimi, trafikte ilk ve acil yardım, trafikte insan hakları mağduriyetleri, trafik ve yol güvenliği istatistikleri konularında faaliyet gösteren, dokümantasyon arşivi ve kütüphanesi bulunan bir ihtisas ve araştırma faaliyetlerinde bulunan sivil toplum örgütüdür. Yaklaşık 100 yıldır tüm dünya ülkelerinde can ve mal güvenliğinde, karayolu ve trafik konusunda topluma rehberlik yapmaya ve aydınlatmaya ısrarla devam edeceğiz. Zonguldak İl Temsilciliğimizin kuruluş kararı geçen hafta Ankara'da alınmış olup, karara ait resmi evraklar Ankara ve Zonguldak Valiliklerimize gönderilmiştir."

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Zonguldak Temsilciliği'nin, Zonguldak Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin faaliyette bulunduğu bürosu ile birlikte kullanılacağını ifade eden Yaylı, şöyle devam etti:

"Zonguldak İl Temsilcimiz Fikret Koç. İl Temsilci Yardımcıları ise şu isimlerden oluşmaktadır: Av. Yeliz Başkan, Barış Fidan, Yrd. Doç. Dr. A. Bengü Sünbül."

"AMACIMIZ, BİREYLERİN ZİHNİNDE TOPLUMSAL BİLİNÇLENMEYİ SAĞLAMAK"

Derneğin Zonguldak Temsilciliği kuruluş çalışmalarının bir yılı aşkın süredir Karabük İl Temsilcisi İbrahim Yaylı ile birlikte devam edildiğini ifade eden KTYG Zonguldak İl Temsilcisi Fikret Koç ise şöyle dedi:

"Amacımız, kamu ve özel kuruluşlarımız ile trafik ve karayolu güvenliğinde toplumu oluşturan bireylerin zihninde toplumsal bilinçlenmeyi sağlamak olacaktır. Tabii ki bu amacı gerçekleştirmek çok uzun soluklu bir iştir. Çok kolay olmayacağı bilincindeyiz. Bunun bir gönül işi olduğunu, fedakarlık ve sabır gerektirdiğini biliyoruz. İlk etapta bugünden başlamak üzere derneğimiz ve temsilciliğimizi kamuoyuna tanıttıktan sonra kentimizin yöneticileri valimizi, belediye başkanımızı ziyaret edip, amaçlarımızı anlatmayı planlıyoruz. Daha sonra da yaklaşmakta olan mahalli seçimleri fırsat belirleyerek mahalli yönetime talip olan siyasi partilerin belediye başkan adayları, meclis üye adaylarından gerektiği yerlerde de muhtar adaylarından karayolu yol güvenliği ve yaşam alanlarımızın trafik sorunları çözümü için proje ve taahhütlerini almayı hedefliyoruz." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İhsan Memiş Zonguldak Karabük Yerel Haberler

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title