Haberler

Köyceğiz'de Mehteran Eşliğinde Demokrasi Nöbeti

Muğla Valisi Amir Çiçek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanlarda başlayan demokrasi nöbetlerinde Köyceğiz’li vatandaşlara destek verdi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meydanlarda başlayan demokrasi nöbetlerinde Köyceğiz'li vatandaşlara destek verdi.

Atatürk Anıtı önünde toplanan yüzlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla mehteran eşliğinde Hükümet Konağı önüne yürüdü. Programda saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşının okunmasının ardından, Kur'an-ı Kerim okundu, darbe girişiminde hayatını kaybedenler için dua edildi.

Gelecek nesillerin 15 Temmuz'u okuduğunda atalarını iyi bir şekilde anacağını dile getiren Vali Amir Çiçek ; "Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyetini bugüne kadar yaşattık bundan sonrada yaşayacak. 19. günün akşamında da Köyceğiz'in meydanlarında biz demokrasinin sahibiyiz diyorsunuz. Bugün burada, vatan, millet ve demokrasimiz için bir olan Köyceğizliler var. Hepinize teşekkür ediyor ve sizleri kutluyorum. 15 Temmuz demokrasimizin var oluşunun gidip geldiği dakikaların, saatlerin geçtiği bir zamandır. Tarih bunu yazacaktır. Özellikle Muğla ve İlçelerinin 15 Temmuz tarihine altın harflerle geçtiğini söylemek istiyorum. 15 Temmuz gecesi sizler tarih yazdınız, tarihe altın harfler ile yazıldınız. Gelecek nesillerimiz, torunlarımız bu dönemi okuyacaklar ve şunu diyecekler: 'Ecdadımız ne kadar iyiymiş ki vatanın bütünlüğünü, milletin birliğini, bayrağın dalgalanmasını sağlamış ve demokrasiyi yaşatmışlar.' Gelecekte torunlarımız bizleri en güzel duygularla anacaklar." diye konuştu.

Darbe girişiminin olduğu gecede yaşananlarını anlatan Vali Çiçek sözlerine şu şekilde devam etti: "15 Temmuz'da Muğla, Türk milleti tüm Türkiye güzel bir tarih yazdı. O gece vatan için şehit olmuş şehidimizin kızının, bu vatan için kanını akıtmış gazimizin oğlunun düğünündeydim. Düğün sırasında darbe girişiminin olduğunu öğrendim. O an devletin başı Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın Marmaris'te misafir olduğu aklıma geldi. Oraya nasıl gittiğimi hatırlamıyorum. Gücümüz neydi? Öncelikle vatandaşımızın bayrağına, milletine, Cumhurbaşkanına sahip çıkmasına güveniyordum ve de gücümüzü buradan alıyorduk. Emniyet Müdürümüze tüm polislerimizin silahlarını alıp Marmaris'e geçmesi yönünde talimat verdim. Bende hemen yola çıktım. Kısa süre içinde Cumhurbaşkanımızın yanına ulaşarak Türkiye ve Muğla adına onun korunması sorumluluğumu yerine getirdim. Marmaris'te Cumhurbaşkanımızla bir araya geldik. Sayın Cumhurbaşkanımıza polisimiz, vatandaşımız ve canımızla sizin için her şeyi yaparız dediğimde yaşadığımız duyguları anlatamayacağım. Cumhurbaşkanımız bir an evvel meydanlarda vatandaşlarıyla bir araya gelmek istedi. Cumhurbaşkanımızla vatandaşların bir araya gelmesi Türkiye'nin birlik ve beraberliği devam ediyor demekti. Cumhurbaşkanımız vatandaşına ulaşarak Ben Başkomutanım haydi meydanlara gelin bende meydanlara geliyorum dediğinde zafer o an kazanıldı. Vatandaşlar Cumhur reisi ile buluştu ve demokrasimizi, millet iradesini korudu."

Askerlerin içinde yetişen ihanet çetelerinin demokrasiye karşı hain planlar yaptığını vurgulayan Vali Çiçek, "Vatanımızı, milletimizi koruyan askerlerimizi bu ihanet çeteleri ile karıştırmayalım. Bunlar askerlerin içinde asker kılığına bürünmüş olan vatan, millet düşmanıdır. Bizim askerlerimiz bu vatanın dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatanın savunucusudur." dedi.

"Haçlı seferleri Türk'ün göğsüne çarparak geri döndü"

Yaşananları bir haçlı seferi olarak değerlendirdiğini belirten Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, "Türkiye cumhuriyet öyle bir devlet ki aslında burada yapılan bir Hristiyan alemi ile Türk Dünyasının savaşıdır. Tarih de hangi cepheye bakarsanız bakın bu savaşlar devam etmiştir. Malazgirt'e bakın, Fatih Sultan Mehmet'in, İstanbul'u fethetmesine bakın. Haçlı seferlerini biliyorsunuz. Haçlı seferleri türkün göğsüne çarparak döndü. Nice şehitler verdik. Allah'ımız bir, Kuran'ımız bir, seccademiz bir, aynı okullarda okuduk, aynı camide namaz kıldık, aynı medresede ihtisas eyledik. Neyin savaşını yapıyorsunuz? Nereyi bombalıyorsunuz? Allah size hiç kıl fikir vermedi mi? Dünya durdukça bu Türk Milleti bir karış toprağını hiç bir Hristiyan alemine vermeyecektir. Bu ezan sesleri, bu Sela sesleri bu semalardan dinmeyecektir." diye konuştu.

"Dik duruş gösterildi"

15 Temmuz tarihinde yaşanan darbe girişiminin Milli iradeye ve demokrasiye karşı yapılmış en büyük kötülük olduğunun altını çizen MHP Köyceğiz İlçe Başkanı Keramettin Tülerli, Milliyetçi Hareket Partisinin her dönem ülke çıkarlarına yönelik siyaset geliştirdiğini söyledi.

Tülerli, "darbe girişiminin olduğu ilk saatlerden itibaren Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ve Genel Merkezimiz bu girişimi kınamış ve mevcut siyasi iktidarın yanında olduklarını belirtmişlerdir. Milliyetçi Hareket Partisi, her zaman olduğu gibi eğilmeden dik duruşunu göstermiştir." dedi.

Demokrasi nöbetine vatandaşlara Muğla Valisi Amir Çiçek'in yanı sıra Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Evren Kaptan, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Ak Parti Muğla İl Teşkilat Başkanı Şadi Pirci, Ak Parti İlçe Başkanı Ülgen Şenel, MHP İlçe Başkanı Keramettin Tülerli, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri eşlik etti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amir Çiçek Köyceğiz Türkiye Muğla Yerel Haberler

title