Haberler

Köy okulunda robotik kodlama sınıfı kuruldu

Güncelleme:

Köy okulunda robotik kodlama sınıfı kuruldu Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Güzelsu Ortaokuluna "Robotik Kodlama" sınıfı kuruldu.

Köy okulunda robotik kodlama sınıfı kuruldu

BİTLİS - Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Güzelsu Ortaokuluna "Robotik Kodlama" sınıfı kuruldu.

Dijital Dünyaya Yolculuk projesi çerçevesinde Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bir teknoloji firması işbirliğiyle Ahlat ilçesine bağlı Güzelsu köyündeki ortaokula 10 bilgisayardan oluşan robotik kodlama sınıfı kuruldu. Projenin açılışına katılan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ve beraberindekiler, kesilen kurdelenin ardından sınıfı gezdi. Burada sınıf hakkında bilgi alan Rektör Elmastaş, okula ve öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ile birlikte öğretmenlerle sohbet eden Rektör Elmastaş, bazı sınıfları gezerek öğrencilerle de bir araya geldi.

Ziyaret sonunda gazetecilere açıklama yapan BEÜ Rektörü Elmastaş, "Burada bugün Dijital Dünyaya Yolculuk projesi çerçevesinde Güzelsu köyündeki ilk ve ortaokulundayız. Bu okullarımız için proje tasarlandı. Tabi proje Bitlis Eren Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samm firması birlikte geliştirdi. Bugün 10 bilgisayardan oluşan bir laboratuvar oluşturuldu. Burada inşallah öğrencilerimiz dijital dünyaya bağlanarak istifade edecekler. Bu dijital dünyayı eğitimleri ve kariyerleri için kullanacaklar. Üniversite olarak sadece kendi içine kapanık bir üniversite olmak istemiyoruz. Milli eğitim ve diğer kurumlarla hareket ediyoruz. Üniversite bu birliktelik olunca anlam kazanıyor. Diğer türlü şehre katkınız olmuyor. Bu anlamda diğer kurumlarla ortak çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise Güzelsu köyünde rektör ve işbirlikçi firma yetkililerinin katılımıyla projenin açılışını yaptıklarını belirterek, "Bu köyde 500'ün üzerinde öğrenci, 38 öğretmen ve 4 idarecimiz var. Üniversitemizin ve firmamızın desteğiyle kurulan sınıfta inşallah öğrencilerimiz düşündüklerini önce çizecek sonra 3D yazıcıyla birlikte eserler oluşturacaklar. Önümüzdeki dönemde gelerek burada öğrencilerimizin yaptıkları eserleri beraber izleyeceğiz. Katkılarından dolayı Bitlis Eren Üniversitesi, Samm firması ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Köy okulundaki açılışa BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz ve Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ile sınıfın kurulumu gerçekleştiren teknoloji firmasının yetkilileri katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güzelsu Bitlis Ahlat Yerel Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Reisi'nin can verdiği helikopterin yanına giden Fulya Öztürk, enkazın başındaki ekiplere yardım teklif etti

Bakmadan Geçme

Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? Sultan Sarması tarifi, nasıl yapılır? 21 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Mayıs burç yorumları nedir? Emekli Temmuz maaş zam oranı yüzde kaç olacak? Emekli maaşına zam yapılacak mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 20 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Kurbanlık hayvanı elektrik veya narkozla bayıltarak kesmek caiz midir? Hareket Proje halka arz sonuçları açıklandı mı? #128226 Hareket Proje halka arz kaç lot verdi? BUGÜNKÜ ALTIN FİYATLARI #129689 Çeyrek altın, gram altın ne kadar? 20 Mayıs altın fiyatları ne kadar oldu? Microsoft Office ücretsiz kullanma nasıl yapılır?
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title