Haberler

Kotkuteli'nde Toplu Kan Bağışı

Güncelleme:

Korkuteli'nde Nur Pastanesi imalathanesinde çalışan personeller topluca kan bağışında bulundu.

Foto: Toplantıdan, Kaymakam Muhittin Pamuk ve Mevlüt Kodal resimler,

===

Nitelik başarıyı arttırır

BURDUR Yardımseverler Derneği'nin çabaları sonucu 2 hayırsever tarafından Türk Hava Kurumu İlkokulu ve İstiklal İlkokulu'na fen ve teknoloji sınıfı yaptırıldı. Sınıfların açılışı Burdur Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Genel Sekreteri Dilek Beyazıt, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Burdur Şube Başkanı Işık Berberoğlu, hayırseverler, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Burdur'un ülke genelinde eğitim alanında başarıları ile güçlenen bir değer olduğunu belirtti. Dernek Başkanı Işık Berberoğlu ise dernek olarak şu ana kadar kente 1 ilköğretim okulu, 12 anasınıfı ve 4 laboratuvar kazandırdıklarını belirtti. Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek ise nitelikli imkanlara sahip okulların öğrencilerin başarısına önemli katkısı olduğunu söyledi.

Okullara yatırım yapılmasının önemli olduğuna işaret eden Özgödek, "O nedenle bunların anlamı büyüktür, bizim fiziki olarak çok fazla okula ihtiyacımız yok. Ama okul tek başına kaliteli eğitim için yeterli değil, o eğitimin burada olduğu gibi sınıflarının niteliklerinin özelliklerinin arttırılması, içeriklerinin zenginleştirilmesi gerekir" dedi.

Konuşmaların ardından hayırseverler tarafından yaptırılan fen ve teknoloji sınıflarının açılışı yapıldı ve hayırsever vatandaşlara plaket verildi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Açılıştan

===

Kan bağışı hayat kurtarır

KORKUTELİ'nde Nur Pastanesi imalathanesinde çalışan personel topluca kan bağışında bulundu. Davet üzerine pastanenin Korkuteli'ndeki imalathanesine giden Antalya Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi ekipleri, personelin kan bağışı formlarını doldurmasından sonra kan aldı. Antalya Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi'nde görevli Dr. Behçet Çırakkoca, Nur Pastanesi personelinin 53 ünite kan bağışında bulunduğunu söyledi.

Kan bağışının insanlık görevi olduğunu vurgulayan Dr. Çırakkoca, kan bağışının insanı bedenen ve ruhen rahatlattığını kaydetti. Korkuteli'nde her ay düzenli kan bağışı kampanyası düzenlediklerini anlatan Dr. Çırakkoca, kan bağışı sayesinde birçok insanın hayatının kurtarıldığını belirtti. Bu bakımdan sağlıklı herkesin kampanyaya katılması gerektiğini vurgulayan Dr. Çırakkoca, 18- 65 yaş arasındaki sağlıklı herkesin kan bağışında bulunabileceğini belirtti.

Kan bağışının kan hücrelerini yenilendiğini, bunun da daha sağlıklı ve daha güçlü bir vücuda sahip olunmasını sağladığını dikkati çeken Dr. Çırakkoca, "Kan verildiği zaman kan yapan organlar uyarılarak kan yapmaya sevk ediliyor. Kan hücreleri yenileniyor. İnsan psikolojik olarak rahatlıyor. Yapılan testler sayesinde kişinin herhangi bir hastalığının olup olmadığı tespit ediliyor" diye konuştu.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kan bağışından

===

İş güvenliği eğitimle sağlanacak

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM), iş kazalarının önlenmesi amacıyla 'iş güvenliği, ve işçi sağlığı' konulu kurs açacak. YBEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, yaşanan iş kazalarını azaltabilmek için artık her iş yerinin 1 iş güvenliği uzmanı çalıştırmasının zorunlu hale geldiğini söyledi. Bu kapsamda merkez bünyesinde iş güvenliği ve işçi sağlığı kursu açacaklarını anlatan Yrd. Doç. Dr. Adıgüzel, kursa 316 kişinin ön kayıt yaptığını belirtti.

'BAKANLIK ONAYLI SERTİFİKA ALACAKLAR'

Kursun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından onaylı olarak düzenlendiğini aktaran Adıgüzel, mühendis, mimar, teknik öğretmen, fen edebiyat fakültelerinin kimya ve fizik bölümü mezunlarının iş sağlığı ve iş güvenliği konularında uzman olabildiklerini söyledi. İş güvenliği ve iş sağlığı konularında gerekli tüm bilgileri bu kurs sayesinde belirtilen meslek gruplarına kazandırmayı hedeflediklerine değinen Adıgüzel, kurs bitiminde de kursiyerler iş güvenliği ve işçi sağlığı sertifikası verileceğini aktardı.

3 BİN LİRA CEZASI VAR

Bütün iş yerlerinin konu ile ilgili olarak risk değerlendirmesi yapmak zorunda olduğunu anlatan Adıgüzel, "Bu kapsamda, işyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bunların riske dönüşmesine yol açan faktörler ile tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilmesi gerekiyor. Bu zorunluluğu yerine getirmeyen işyerlerine 3 bin TL ceza uygulanacak" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Orhan Adıgüzel

===

Vakıf ev sahibi yaptı

SANDIKLI Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Emirhisar Köyü'nde eşiyle birlikte yaşayan yaşlı ve geliri olmayan İbrahim Şahin'in evinin akan çatısını yeniledi. Vakıf, Sorkun Beldesi'nde yalnız yaşayan Gülşen Daştan'a ise tek katlı betonarme ev yaparak teslim etti. Kaymakam Ali Candan, Vakıf Müdürü Şuayip Binbir ile Vakıf Mütevelli Heyeti üyeleriyle birlikte İbrahim Şahin ve Gülşen Daştan'ı ziyaret etti.

Kaymakam Candan, "Yalnız yaşayan iki ailemizi daha ev sahibi yaptık. Vakfımızın tespitleri sonunda İbrahim Şahin ve Gülşen Daştan'ın sıkıntısından haberdar olduk. Gerekli projelerin hazırlanmasından sonra çalışmalara koyulduk. Bu gün insanımızı modern düzgün birer ev sahibi yaptık. Onların huzura kavuşması bizleri mutlu etti" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,(DHA)

Foto: Ev tesliminden fotolar - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Şahin Korkuteli Antalya Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title