Haberler

Korkuteli'nde Avcı Eğitimi Kursu Açıldı

ntalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Kargalık Köyü Avcılar Derneği Başkanlığı işbirliği ile "Avcı Eğitimi Kursu" açıldı.

ntalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Kargalık Köyü Avcılar Derneği Başkanlığı işbirliği ile "Avcı Eğitimi Kursu" açıldı.

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında başlayan Avcı Eğitimi Kursu'na 32 kursiyer kayıt yaptırdı. 32 saat ve 8 gün devam edecek olan kursta, Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Korkuteli Şefi Ziraat Mühendisi M. Ali Dolunay, Biyoloji Öğretmeni İbrahim Uysal, Eczacı Celal Koç, Veteriner Hekim Süleyman Büyüktosun ile av silahları ile konusunda Ali Karakuş eğitim verdi.

Kursiyerlere av köpekleri, avda kullanılan yırtıcılar, sağlık bilgisi, ilk yardım, av silahlıları ve uygulaması, avcılığın tarihi felsefesi ve özü, av için gerekli bilgiler, avcılıkta ahlaki bilgiler, ekoloji bilgisi ve çevrenin korunması ve yurdumuzda av hayvanları ile ilgili bilgiler verildi. Eğitim süresinin tamamlanmasının ardından yazılı sınava alınan kursiyerlerden başarılı olanlara "Avcı Eğitim Belgesi" verileceği bildirildi.

Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Korkuteli Şefi Ziraat Mühendisi M. Ali Dolunay,

4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereğince Avcılık Belgesi Alarak Avlanmak İsteyenlerin Avcı Eğitim Kursu'nu bitirerek sertifika alma zorunluluklarının bulunduğunu ifade ederek, kursu tamamlamadan ve avcılık belgesi almadan avcıların artık tüfeklerini avlaklarda taşımaları ve avlanmalarının mümkün olmadığı uyarısında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Uysal Korkuteli Antalya Avcılar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title