Haberler

Kış Hastalıklarının En Doğal İlacı: Su

Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, kış hastalıklarının en doğal ilacının su olduğunu belirtti.

Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, kış hastalıklarının en doğal ilacının su olduğunu belirtti.

Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, "Gebelik kadın için doğal fizyolojik bir olaydır. Gebelikte kadının normal fizyolojisinin üzerine fetal (anne karnındaki bebek) büyümenin de eklendiği değişiklikleri kapsamaktadır. Bu süreç beslenme konusunda denge ilkesinin hakim olduğu bir süreçtir. Özellikle grip mevsimine girdiğimiz bu dönemde anne adaylarının almaları gereken enerjiyi doğru yiyecek ve içeceklerden karşılaması gerekmektedir" dedi.

"Kış hastalıklarının en önemli doğal ilacı 'su'dur" diyen Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, "Su ihtiyacının mevsimi yoktur. Bu nedenle hamilelerin 12-14 su bardağı su içmesi gerekmektedir. Enfeksiyon hastalıklarında, ateşli hastalıklarda su doğal ilaçtır. Vücudun detoksifikasyonu yani arındırılması için ihmal edilmemelidir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için ve gebelikte artan protein gereksinimi açısından yumurta olmazsa olmaz! Yumurta içeriğinde bulunan elzem protein ve yağ asit içeriği ile gebelikte her gün tüketilmesi önerilen bir besindir. Haşlanmış olarak, rafadan veya özellikle C vitamini yüksek sebzeler ile omlet olarak pişirilince grip savar olarak savaşacaktır. Özellikle ıspanak, soğan, yeşil biber, pırasa, havuç, kabak, karnabahar gibi sebzeler ile omlet, mücver olarak yemek yapılıp çorbalara da ilave edilerek kullanılabilen bir besindir." Dedi.

A vitamininin antioksidan olduğunu ve gribe karşı koruduğunu anlatan Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, "Yumurta, süt, balık, ıspanak, portakal, havuç, yeşilbiber, kayısı gibi sarı, turuncu ve yeşil sebze ve meyvelerde bulunan A vitamini güçlü bir antioksidandır. A vitamini savunma sistemimizi güçlendirmede en önemli rolleri üstlenen bir vitamindir. Bu besinlerin belirli ölçülerde tüketilmesi hastalıklardan korunmada önemli rol oynar." Diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şefika Aydın Selçuk Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title