Haberler

Kış Ayları Çiftçi Eğitimleri Başladı

Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 108 köy ve 45 kasabada 45 gün sürecek olan kış ayları Çiftçi Eğitim ve yayım Seferberliği başlattı.

Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 108 köy ve 45 kasabada 45 gün sürecek olan kış ayları Çiftçi Eğitim ve yayım Seferberliği başlattı.

İlk olarak Ovacık Kasabasından yapılan toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, İl Müdür Yardımcısı Hacı Yusuf Parlak, Şube Müdürleri Bayram Akkuş, Sadettin Yılmaz, İlhami Küçük, Abuzer Kaya, Adem İğdeli ve Mehmet Coşkun, Merkez Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Mustafa Sağ eğitimi verecek konu uzmanı Ziraat Mühendisleri ve veteriner Hekimler, Ovacık Mahalle Muhtarları ile çiftçileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İl Müdürü Murat Türkmen, kış aylarında çiftçilerin boş vakitlerini değerlendirmesi amacıyla Çiftçi Eğitim ve Yayım Seferberliği başlattıklarını söyledi.

Türkmen, alternatif tarım ürünleri, ürün çeşitliliği, çiftçi talepleri ve sorunlarına çözüm bulmak için il ve ilçe genelinde tüm kasaba ve köylerde eğitim yapacaklarını belirterek, bu toplantıların çiftçiler açısından yararlı olmasını umduklarını ifade etti.

Daha sonra konu uzmanı Ovacık Kasabası Tar-Gel Ziraat Mühendisi Hasibe Yaramancı tarafından çiftçilere alternatif tarım ürünleri başta olmak üzere ürün çeşitliliği, her bir ürünün karlılık bilgileri, toprak koruma, biçerdöver dane kaybı, süne mücadelesi, anız yangınları, 2014 yılı projeleri gibi değişik tarımsal konularda sunum yapılarak bilgilendirmede bulunuldu.

Sunumun ardından İl Müdürü Murat Türkmen çiftçilerin sorunlarını ve taleplerini alarak tek tek cevaplandırdı. Sorunlarını ve taleplerini çözme konusunda il Müdürlüğü olarak tüm imkanlarını seferber edeceklerini ve taleplerin takipçisi olacaklarını söyledi. Ayrıca çiftçilerin kendilerini sık sık ziyaret etmelerini ve istek ve talepte bulunmalarını istedi. Bu istek ve taleplerin karşılanması için kapasitelerini ve imkanlarını zorlayarak çözüm üretmeye çalışacaklarını ifade etti.

Çiftçi Eğitim ve yayım toplantılarına önümüzdeki günlerde ekte bulunan program dahilinde tüm kasaba ve köylerde 5 Şubat 2014 tarihine kadar devam edilecek. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Türkmen Yusuf Parlak Ovacık Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title