Haberler

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldız Açıklaması

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof.Dr.Ekrem Yıldız, üniversitelerin evrensel değerleri benimseyen, özümseyen uluslararası nitelikte olması gereken kurumlar olduğunu söyledi.Prof.Dr.Yıldız, eğitim yılının açılışında yaptığı konuşmada, 20 yıl...

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, üniversitelerin evrensel değerleri benimseyen, özümseyen uluslararası nitelikte olması gereken kurumlar olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Yıldız, eğitim yılının açılışında yaptığı konuşmada, 20 yıl önce 1992 yılında kurulan üniversitenin bugüne kadar 37 bin civarında mezun vererek ülke hizmetine yollayan KÜ'nün, geçen 20 yılda hem akademik birim sayıları hem de diploma programları itibariyle büyük bir gelişme gösterdiğini kaydetti.

Bu gün 10 fakülte, 1 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 3 enstitü ve 13 araştırma ve uygulama merkezi ile Türkiye'nin en seçkin üniversitelerinden biri olduklarını ifade eden Prof. Dr. Yıldız, şöyle konuştu:

"Üniversitemizde, 7 bin 149 ön lisans, 14 bin 596 lisans, bin 445 yüksek lisans, 319 doktora öğrencisi olmak üzere 23 bin 500 öğrencimiz bulunmaktadır. Ek yerleştirme kapsamında gelecek 120 öğrenci ve pedagojik formasyona alacağımız 200 öğrenciyle birlikte 24 bine yakın bir öğrenci nüfusumuz olacaktır. Üniversitemiz, eğitim öğretimin sürdürüldüğü 5 yerleşkeye bu öğretim yılında Bahşılı Yerleşkesi'ni de eklemiştir. 4 diploma programındaki 568 öğrencimizi Kızılırmak kenarında çok güzel bir binaya taşıdık. Binanın yapımını üstlenen hayır sahibi Fatma Şenses'e huzurunuzda teşekkür ediyorum. Binanın eksiklerinin tamamlanması noktasında Bahşılı Kaymakamı Elif Nur Bozkurt ve İlçe Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin'in büyük katkıları oldu. Kendilerine de teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Geçen öğretim yılında 8 ilave diploma programına öğrenci açan üniversitemiz, bu yıl 12 programa daha öğrenci almıştır. Hem öğrenci hem de öğretim elemanı yönünden çok yüksek talep gören Üniversitemizin büyük bir büyüme potansiyeli bulunmaktadır. Önümüzdeki öğretim yılında şimdiden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik, Mühendislik Fakültesi Biyo Mühendislik Bölümüne öğrenci almak için hazırlıklarımız sürmektedir."

Prof. Dr. Yıldız, üniversitenin hizmetlerini, 100 profesör, 107 doçent, 249 yardımcı doçentten oluşan 456'sı öğretim üyesi olmak üzere 933 akademik ve 779 idari personelle yürüttüklerini belirterek, şunları söyledi:

"Üniversitemizde 80 farklı programda diploma verilmektedir. Bu durum büyük bir çeşitlilik ve zenginliğe işaret etmektedir geçen yıllar içinde, öğrenci ve personel sayısında meydana gelen büyümeye paralel bir fiziksel büyüme gerçekleştirilemediği için Üniversitemizin, önemli yatırımları hızla gerçekleştirmeye ihtiyacı bulunmaktadır. 17 yıllık tıp fakültemiz, bu yıl inşallah yeni hastanesine kavuşacaktır. Morfoloji binasının ilave kaynaklarla tamamlanmasını ümit etmekteyiz. Uzun yıllar kaba inşaat halinde bekleyen rektörlük binamızın da hızlı bir şekilde tamamlanması gerekmektedir. Bu yıl tamamlayacağımız yatırımlardan sonra önümüzdeki yıl şehirde kiralık bir binada faaliyet gösteren Diş Hekimliği Fakültesi'ni, Fen-Edebiyat Fakültesinin tamamlanamayan kısımlarını, Veteriner Fakültesi'nin ilave kısımlarını, Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni inşa etmek ve hizmete almak istiyoruz. Önemli miktarda yatırım bütçesi gerektiren ihtiyaçlarımız için, bütçe imkanlarımızın artırılması gerekmektedir. Bu hususta şimdiye kadar bizden desteklerini esirgemeyen ilimizin milletvekili ve Başbakan Yardımcımız üniversitemiz Kurucu Rektörü Prof. Dr. Sayın Beşir Atalay'a, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, milletvekillerimiz Oğuz Kaan Köksal ve Ramazan Can'a, ilgili bürokratlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

Yayıncı: Emrah Yaşar - KIRIKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Kırıkkale Üniversitesi Ekrem Yıldız Bahşılı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title