Haberler

Keşif Ekibi Suriyelilerin Kaldığı Kampları İnceledi

Kurulduğu günden bu yana ülkenin çeşitli tarihi noktalarına gezi düzenleyen keşif ekibi, 20.gezisini, Gaziantep'te Suriyelilerin bulunduğu kamplara düzenledi.

Kurulduğu günden bu yana ülkenin çeşitli tarihi noktalarına gezi düzenleyen keşif ekibi, 20. gezisini, Gaziantep'te Suriyelilerin bulunduğu kamplara düzenledi.

Gazeteci, siyasetçi, iş dünyasının temsilcileri, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımı ile 19 gezi düzenleyerek ülkenin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini kamuoyu ile paylaşan keşif ekibi, 20. gezisini Gaziantep'e gerçekleştirdi. Nizip ilçesine geçen ekip üyeleri, burada savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kaldığı geçici barınma merkezlerini gezdi. Birecik barajı etrafında yer alan Nizip Kampında iftar açan ekip üyeleri, Gaziantep AFAD İl Müdür Sinan Atakan'dan brifing aldı. Ekip üyeleri, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Ali Şahin, Başbakanlık Göç İdaresi Entegresyon ve İletişim Daire Başkanı Atay Uslu, Karkamış Kaymakamı Mustafa Gül, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ile birlikte kamp içerisinde incelemelerde bulundu. Kamplarda yer alan Suriyelilerin mülteci statüsünde olmadığını, geçici koruma statüsü kapsamında misafir edildiğinin altını çizen Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, kamplardaki rakamlara değindi. Delmez, Hatay'da 5 kampta 15 bin 424, Gaziantep'te 4 kampta 32 bin 314, Kilis'te 2 kampta 22 bin 857, Şanlıurfa'da 3 kamta 79 bin, Kahramanmaraş'ta 1 kampta 15 bin 160, Osmaniye'de 8 bin 034, Adıyaman'da 9 bin 971, Adana'da 10 bin 203, Mardin'de bin 808, Malatya'da 5 bin 736 olmak üzere toplam 200 bin 507 Suriyeliyi geçici barınma merkezlerinde misafir ettiklerini söyledi. Vali Dalmaz, kamplardaki şartlar hakkında da bilgiler verdi. Kamplardaki gezilerini tamamlayan keşif ekibi, daha sonra barınma merkezlerini gezdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Dalmaz Gaziantep Türkiye Nizip Yerel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title