Haberler

Keçiören Yeni Bir Şelaleli Parka Daha Kavuştu

Subayevleri'ndeki Çamlık Parkı'nı yeniden inşa ederek modern bir görüntüye kavuşturan Keçiören Belediyesi, parkta vatandaşların isteği üzerine yürüyüş parkuru, spor alanları ve 35 metrelik bir şelale de yaptı.

Subayevleri'ndeki Çamlık Parkı'nı yeniden inşa ederek modern bir görüntüye kavuşturan Keçiören Belediyesi, parkta vatandaşların isteği üzerine yürüyüş parkuru, spor alanları ve 35 metrelik bir şelale de yaptı.

Çamlık Parkı'nın açılış törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, Belediye Meclis Üyeleri, Erzurum Dernekler Federasyonu'nun Keçiören Başkanı ve Yönetimi ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören programı Keçiören Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Seğmen Ekibi'nın gösterisi ile başladı.

35 METRELİK ŞELALE YAPILDI

Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Ak, Subayevleri'nde çok eskiden beri kullanılan bu park ile ilgili vatandaşlardan gelen talepleri dikkate alarak yeni bir düzenleme yaptıklarını belirtti. Keçiörenliler için çok güzel hatıraları olan bu parktaki yenileme çalışmaları sırasında hiçbir ağacın kesilmediğinin altını çizen Başkan Ak, "Daha önce buraya ziyarete geldiğimde vatandaşlarımız bizden istekte bulundular. Parkımızda oturacak, yürüyecek, spor yapacak yer istiyoruz dediler. Şimdi biz sözümüzü tuttuk ve bu güzel parkımızı hizmete açıyoruz. Yeni hali ile bir yürüyüş parkuru oluşturduk ve bu parkur için hiçbir ağacı kesmedik. Parkın içerisine ayrıca 35 metrelik büyük bir şelale yaptık. Oturma alanları, kamelyaları ile parkımız çok güzel bir mesire alanı haline geldi" dedi. 10 dönümlük park içerisine spor alanları da yaptıklarını kaydeden Başkan Ak, "Parkımızın çevresini de CNC dubalar ile aydınlattık ve böylece daha bir estetik görünüme kavuşturduk. Parkımızın içerisinde LED enerjili aydınlatma sistemleri kurduk. Yani yeşil enerji dediğimiz çevreci aydınlatmayı kullandık" diye konuştu. Ramazan ayında Çamlık Parkı'ndaki sahur programına katıldıklarını hatırlatan Başkan Ak, sahura katılan Keçiörenlilerin parktaki yenileme çalışmaları ile ilgili memnuniyetlerini dile getirdiklerini de sözlerine ekledi.

"GÜMÜŞDERE'NİN TEMELİNİ ATTIK"

Subayevleri'nde ayrıca Ahmet Önder Parkı'nı da yenilediklerini ve Hulusi Sayın Parkı için de bir yenileme çalışması başlattıklarını söyleyen Mustafa Ak, Keçiören Belediyesi'nin marka projelerinden olan Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi'ne de değindi. Proje tamamlandığında Subayevleri'nin ve dolayısıyla Keçiören'in çok güzel bir alana kavuşacağını ifade eden Başkan Ak, "Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi'nin temel atma törenini Başbakan Yardımcımız Ali Babacan, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun katılımı ile gerçekleştirdik. Proje bittiğinde ıhlamur kokan, içerisinde kayıkların yüzdüğü bir mesire alanı olacak" dedi.

"HEDEFİMİZ YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK"

Göreve geldiklerinde Subayevleri'nin en büyük sorununun su boruları ve tesisat ile ilgili olduğunu belirten Başkan Ak, "Bunların hepsini yeniledik,asfalt ve kaldırımları da yeniliyoruz. Eksik olan yerleri de biliyoruz ve bunları hızla tamamlayacağız. Subayevleri'nde yoğun bir asfalt çalışması yaptık. Hedefimiz yaşam kalitesi yüksek olan bir Keçiören'dir. Keçiören'de yaşam alanlarının çoğalması gerekiyor. Bunlar olmadığı zaman kuru bir otele dönüyor. İnsanlarımız sabah işe gidip akşam evlerine dönüyorlar" ifadelerini kullandı. Başkan Ak, bu kapsamda Yonca Yaşam Merkezi'ni hizmete açtıklarını, yapımı süren Mevlana Spor Kültür ve Kongre Merkezi ile Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nin de en kısa zamanda açılışını yapacaklarını söyledi. Gösteri Merkezi ile büyük sanatçı rahmetli Neşet Ertaş'ın adını Keçiören'de ölümsüzleştireceklerini dile getiren Başkan Ak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ayrıca 5 tane mahalle konağı açtık, ama hedefimiz her mahallede bir konak yapmak. Bizim için ağaçlar ve yeşil alanlar çok önemlidir. Bu vesile ile park ve ağaçlandırma çalışmalarımızın devam ettiğine değinmek istiyorum. 4 yıldır üzerinde çalıştığımız Çevre Çiçekleri Hareketi Projemiz ile ilköğretim dördüncü sınıf öğrencilerimizi bir yıl boyunca çevre konusunda eğitiyoruz. Öğrencilerimiz beşinci sınıfa geçtiklerinde çevre müfettişi oluyorlar. Bu projemizi Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar çok beğendi. ve tüm Türkiye'ye yayılması gerektiğini söyledi. MEB ile birlikte Keçiören Belediyesi'nin bu projesini Türkiye sathına yayıyoruz."

"PARKIMIZA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM"

Çamlık Parkı'ndaki yenileme çalışmalarının vatandaşların cebinden çıkan paralar ile yapıldığına işaret eden Mustafa Ak, "Parkımızın içerisinde bulunan ağaçların dallarını kırmadan, çiçeklerini yolmadan, oyun alanlarına zarar vermeden parkımıza sahip çıkalım. Parkımız uzun ömürlü olsun istiyoruz. Parkımıza bazen hasar verenler de oluyor. Ama biz hep birlikte güzel olanı yaşatacağız. Zarar verenleri de güzele alıştıracağız. Duyarlı her vatandaşımız parkımıza zarar verenleriz uyarsın. İnanıyorum ki böylelikle zarar vermekten vazgeçerler" uyarısında bulundu.

"SÖZDE DEĞİL, ÖZDE ÇEVRECİYİZ"

Keçiören Belediyesi'nin "sözde değil, özde çevreci" olduğunu vurgulayan Başkan Ak, ilçede kişi başına düşen yeşil alanı ikiye katladıklarını belirterek "Göreve geldiğimizde kişi başına 2.4 metrekarelik yeşil alan düşüyordu Keçiören'de, biz bunu 4.2 metrekareye çıkardık. Ama bununla da yetinmiyoruz. Hedefimiz 7 metrekarenin üzerine çıkmak. Çamlık Parkı'nın sizlere Keçiören'e ve tüm Ankara'ya hayırlı olması dileğiyle hepinizi Allah'a emanet ediyorum" dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Ak, Çamlık Parkı'nın açılışını protokol heyeti ile birlikte kurdele keserek yaptı. Açılıştan sonra parkı gezerek incelemelerde bulundu ve Keçiörenli vatandaşlar ile samimi bir ortamda sohbet etti. Törende vatandaşlara Keçiören Belediyesi tarafından dondurma ikram edildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Gümüşdere Ak Parti Keçiören Yerel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title