Haberler

Keçiören Bir Anaokulu Daha Kazandı

TOGEMDER'in (Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği) "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesine katılan hayırsever Emin ve Şükran Güzeliş'in Keçiören'de yaptırdığı anaokulu törenle açıldı.

TOGEMDER'in (Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği) "Anasınıfsız Okul Kalmasın" projesine katılan hayırsever Emin ve Şükran Güzeliş'in Keçiören'de yaptırdığı anaokulu törenle açıldı.

Kocatepe İlkokulu'nun bahçesine inşa edilen "Sebahat-Mevlüt Akbunar Okul Öncesi Eğitim Birimi"nin açılış törenine AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in eşi Neval Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın eşi Songül Çağlayan, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu katıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, öğrencilerin halk oyunları gösterileri ile şenlendi. Sahneyi ilk olarak minik efeler alırken, ardından Kocatepe Ortaokulu halk oyunu ekibi Artvin yöresine ait oyunlarla, küçük semazenler ise sema gösterileri ile davetlilerin ilgi odağı oldu. Törende konuşan AB Bakanı Egemen Bağış, TOGEMDER'in muazzam işler yaptığını belirterek "Sizlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan Hanımefendi'nin selamlarını getirdim. Amacı hizmet yapmak ve sevgi dağıtmak olan TOGEMDER'in alınteri, inancı ve kararlılığıyla, Güzeliş ailesi gibi hayırseverlerin desteği de alınarak ortaya çok güzel işler çıkıyor. Bizler hükümet olarak eğitime çok önem veriyoruz. Başbakanımız Türkiye bütçesinin en büyük kalemini Milli Eğitim Bakanlığı'na ayırıyor" dedi.

Konuşmasında Gezi Parkı olaylarına da değinen Bakan Bağış, eylemcileri "kendi toplumunu bilmeyenler" olarak tanımlarken, yaşananlara hoşgörü ile yaklaştıklarını ifade etti. Türkiye'de eskiden eğitime, özellikle de 0-7 yaş arası eğitime çok önem verilmediğini, bu nedenle ezberci nesiller yetiştiğini söyleyen Bağış şu mesajları verdi: "Ünlü bir Çin atasözü vardır: 'Hedefleriniz bir yıllık ise pirinç ekin. On yıllık ise ağaç ekin. Yüzyıl için ise insanlar yetiştirin.' Eğitimsizliğe açtığımız savaşta kimilerini rahatsız ettik. Hükümetimiz zamanında IMF'ye borcumuz bitti, terör bitti, faiz oranları en düşük seviyelerde, işsizlik oranlarının çok düştüğü bir dönemde bir oyun başlatıldı. Batı medyası da yaptığı haberlerle Türkiye'yi kötü tanıtmaya başladı.O yüzden bu kalkınmayı bozamayacaklar. Avrupa'nın en reformist ülkesi Tayyip Erdoğan hükümetidir. Bizim idealimizdeki gençlik elinde silah taşıyan değil, tablet bilgisayar taşıyan nesildir."

Bakan Bağış, FATİH projesi kapsamında öğrencilerimize tablet bilgisayar dağıttıklarını hatırlatırken, "Biz vatandaşımızı, milletimizi destekleriz. Ama isyan çıkaranlara, huzur bozanlara hukuk kuralları içerisinde cevabını veririz. Kimse Türkiye'ye devlet olma geleneğini sorgulatamaz. Çünkü biz bin yıldır devlet olma geleneğini yaşayan bir milletiz. Milletimizin aydınlık yarınları için eğitime çok önem veriyoruz. TOGEM'e, hayırsever Güzeliş ailesine ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a böylesine hayırlı çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Ankara Valisi Yüksel de, dünyada bir "milenyum tiyatrosunun" sergilendiğini belirterek "Muhatap ülkeler bizi eğitimden uzaklaştırarak kültürümüzü yok etmek istiyorlar. Ama bunları başaramayacaklar. Bütün çocuklarımızın dünya ile yarışabilmesi için iyi bir eğitim alması gerekiyor. Çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için biz de elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, sözlerine hayırsever Güzeliş ailesine teşekkür ederek başladı. Hayrın büyüğünün küçüğünün olmadığını vurgulayan Başkan Ak, "Ama siz büyük bir hayır yaptınız. Biz de Keçiören Belediyesi olarak Şanlıurfa'da bir anaokulu yaptırmıştık. Karşılığında Cenab-ı Allah bize iki anaokulu verdi. Cenab-ı Allah verdikçe veriyor. Eğitim çok önemli ve mutlaka bu alana yatırım yapılması gerekiyor" diye konuştu. Mayıs ayında da TOGEMDER'in öncülüğünde yaptırılan bir anaokulunun açılışını yaptıklarını hatırlatan Kaymakam Dirim de, "Haziran ayında da bir anaokulu açılışıyla yine güzel bir gün yaşıyoruz. Güzeliş ailesine bu hayırlı anaokulundan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Derneğin birçok hayırlı faaliyetin yanı sıra okul öncesi eğitimde de büyük bir atılıma öncülük ettiğine dikkat çeken TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, " 'Anasınıfsız Okul Kalmasın' projesi ile bugüne kadar 475 anasınıfı açtık. Yılsonu itibariyle de bu sayıyı 500'e tamamlamayı düşünüyoruz. Zen Kuyumculuk adına Emin-Şükran Güzeliş hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Anaokulunu yaptıran hayırsever Şükran Güzeliş ise, "Tarihinde bağ evleri ve milli mücadele sırasında merkez karargahın bulunduğu bir Keçiörenli olmaktan gurur duyuyorum. Bu anaokulunda çok sayıda çocuğun yetişeceğini umuyorum. Hayırlı uğurlu olsun" temennisini dile getirdi.

Konuşmaların ardından protokol kurdele keserek anaokulunun açılışını yaptı. Açılışın ardından heyet anaokulunu gezerek incelemelerde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Egemen Bağış Mustafa Ak Keçiören Yerel Haberler

title