Haberler

Kayso Başkanı Mehmet Büyüksimitçi Açıklaması

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ERÜ Mühendislik Fakültesinde yaptığı konuşmada, , mühendislerin alanının çok geniş olduğunu ve geleceği parlak olan meslek gruplarının başında geldiğini söyledi.

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ERÜ Mühendislik Fakültesinde yaptığı konuşmada,, mühendislerin alanının çok geniş olduğunu ve geleceği parlak olan meslek gruplarının başında geldiğini söyledi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 'Kayseri Kariyer Günleri' etkinliği kapsamında ERÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panele konuşmacı olarak katıldı.

ERÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin katıldığı panele, ERÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB)Başkan Vekili Mustafa Alan katıldı.

Kayseri Sanayi Odası hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Türkiye'nin kalkınmasının bir yolunun da üniversite sanayi işbirliğinden geçtiğini belirterek, sanayiciler olarak her zaman üniversitelerin yanında olduklarını söyledi.

Genç mühendis adaylarının öz güven sıkıntısı yaşadıklarına dikkat çeken Başkan Büyüksimitci, "Katıldığım panellerde ve yaptığım görüşmelerde gördüğüm, genç arkadaşlarımızın birçoğunda özgüven sorunu var. Aslında sizler birçok şeyi biliyorsunuz ama bir kaygı içerisindesiniz. Öncelikle kendinize güvenmeniz lazım. Daha iyi okullarda okumuş arkadaşlarla kendinizi mukayese edip, kendi çabalarınızla aradaki farkı kapatmanız lazım" dedi.

Mühendis insanların kendi branşları ile ilgili meraklı olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Büyüksimitci, "Artık teknoloji ve bilişim çağında yaşıyoruz. İyi bir araştırma yaparsanız İnternetten birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Eğer meraklı olursanız iyi bir gelecek elde edersiziniz. Birde mühendislik mesleğini sevmek çok önemli. Ben 30 yıldır mesleğimi zevkle yapıyorum. Hatta zaman zaman makinaya gülümsediğimiz bile oluyor" diye konuştu.

Geleceğin mühendislerin geleceği olduğunu ifade eden Başkan Büyüksimitci, dördüncü endüstri devriminden bahsedildiği günümüzde,mühendisliğe önem vermeyen firmaların uzun vadede küçülüp yok olabileceklerini belirterek, bu işin en önemli anahtarının da mühendisler olduğunu söyledi.

Başkan Büyüksimitci, katma değerli ürünler ürütebilmek için firmaların mühendislere ihtiyacı olduğunu ancak mühendis adaylarının da mutlak surette kendilerini yetiştirmeleri ve mesleklerine heyecan duymaları gerektiğini belirtti.

Son zamanlarda yeni yeni Ar-Ge merkezleri kurulduğunu ve buralarda tam zamanlı çalışan 15 mühendis çalıştırma şartı arandığınıaçıklayan Başkan Büyüksimitci, mühendislerin alanının çok geniş olduğunu ve geleceği parlak olan meslek gruplarının içerisindeolduğunu belirterek, kendisini yeni teknolojiler konusunda geliştiren öğrencilerin mezun olduklarında iş bulma endişesi içerisinde olmamaları gerektiğini sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Sanayi Odası Mustafa Alan Türkiye Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title