Haberler

Kayseri yerel haberleri: Talas'ta 'barıştıran meclis'

Güncelleme:

Kayseri habere göre Talas Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nın 2. oturumu yapıldı.

Talas Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nın 2. oturumu yapıldı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, toplantının ilk oturumunda tartışan İYİ Parti Talas Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy ile MHP Talas Belediye Meclis Üyesi İbrahim Ata ile görüştüklerini ve taraflarla birlikte mutabakata vardıklarını söyledi.

Talas Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapılan meclis toplantısına Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve meclis üyeleri katıldı. Toplantının başında ilk oturumda yaşanan tatsızlıklarda mutabakata vardıklarını söyleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, "Pazartesi günü yapılan meclis toplantımızda bir takım tatsız durumlar yaşandı ve tabi bu konu merak edildi. Ancak her 2 meclis üyemizi de davet ettim. Buradakiler de bu işin istenmeyen bir olay olduğunu ve anlam veremedikleri şekilde farklı mecralara çekilmek istenildiği halde buna fırsat vermemesi gerektiği anlamında bir mutabakata varıldı. Sarıldık, öpüştük, tokalaştık. Sağ olsunlar çok değerli meclis üyelerime de katıldıkları için teşekkür ediyorum. Davranışlarının azizliğinden dolayı teşekkür ediyorum" dedikten sonra kürsüden inerek MHP'li İbrahim Ata ve İYİ Parti'li Mustafa Çalıksoy ile tokalaştı.

Yalçın, ilçeye yapılması planlanan hastane ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Sağlık ocağı arsası olan yeri, bir imar tadilatıyla özel hastaneye çevirdik. Bunun sebebi de 171 bin nüfusa gelmiş olan Talasımızda bir hastane olmaması. Erciyes Üniversitesi'nin yakın olması nedeniyle devletin hesabından dolayı bu kadar yakınlıkta bir tıp fakültesi varken buraya hastane yapılması uygun görülmemiş. Biz de dedik ki madem öyle özel sektörü kazanalım ya da özel sektör hastanesi kazandıralım. Bunun üzerine imar tadilatı yapıldı ama bu sırada bu kelimeyi kullanmak istemem ama muhalefet meclis üyeleri ret verdiler. Biz bu hastaneyi istemiyoruz anlamına mı geldi, bu hastane lüzumsuz anlamına mı geldi orasını bilmiyorum ama imar tadilatı sırasında el birliği ile hastane istiyoruz denmedi. Biz de arsayı sattık. Şehir merkezinde güzel de hastanesi olan hastane sahipleri aldı ve bize sürekli yaptıkları projeleri getiriyorlar. Bize verdikleri takvime yetiştiremediler. 29 Ekim 2023'e inşaatı önemli bir yere getireceklerini söylemişlerdi ama hala temel atılmadı. Fakat ben inanıyorum ki Talasımız hatta Mimarsinan için iyi olacak. Bu günlerde önümüzdeki ay gibi temel atacaklarını düşünüyorum çünkü bize 3. defadır getirdiler" dedi.

Mevlana Mahallesi tramvay hattı ile ilgili ise 11. ayın sonunda hizmete gireceğini beklediğini söyleyen Başkan Yalçın, "Raylı sistem konusu çok özel bir konu. Raylı sistem ihalesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı ve işler bitti. 11. ayın sonuna ya da sonuna kalmadan hizmete gireceğini düşünüyorum. Bu sabah itibariyle Umut Caddesi başta olmak üzere, bağlanan diğer sokakların da asfaltı başladı. Asfaltın başlaması demek, altyapı bitti demektir. Bununla beraber tabi elektrik, su, doğalgaz ve internet bağlantıları da tamamlanmış oldu. Asfalt seriliyor, makinaların siparişi de verildi. 11. ayın sonunda Talas Mevlana Tramvay Hattı yürürlüğe girecek. Yarın da Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç ve Raylı Sistem Daire Başkanlığımızla son incelemelerini yapacağız" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Talas Belediyesi Eylül Talas Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title