Haberler

Kaymakam Dölek, Ayağını Yorganına Göre Uzattı

Güncelleme:

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Ödemiş'te esnaf ziyaretini hızlandırdı.

Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Ödemiş'te esnaf ziyaretini hızlandırdı.

Geçtiğimiz hafta kaybolan mesleklerden olan sepetçilik mesleğinin son neferlerini ziyaret eden Kaymakam Abdullah Dölek, bu sefer yine yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan yorgancılık mesleğinin neferleri ile Ödemiş Arasta Çarşısı'nda bir araya geldi.

Kaymakam Abdullah Dölek, Arasta Çarşısının çay ocağı işletmecisi olan Meşturiyet Mahallesi Muhtarı Ruhi Evcimen'e yaptığı ziyaretin ardından yorgancı ve butikçi esnafa hayırlı işler diledi. Yorgancı ustası Önder Bozkurt ile yorgancılık mesleği ile ilgili sohbet ederek bilgi alan Kaymakam Dölek, yorganların el emeği göz nuru olduğunu ve bu emeklere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. El yapımı yorganı alarak ayağına yorganına göre uzat atasözünü uygulayan Kaymakam Abdullah Dölek ayağını yorgana göre uzattı.

"ÖDEMİŞ DEVLETİNE KARŞI SAYGILI VE SEVGİLİ"

Dölek, "Ödemiş'te 1 seneye aşkın bir zamandır görevimi sürdürüyorum. Ödemiş devletine karşı çok saygılı sevgili devletine katkı veren bir yerleşim merkezi. Biz de devleti temsil ederek görevlerimizin yanı sıra Ödemişli vatandaşlarımız ile köyde, mahallede, çarşı da pazarda yan yana geliyoruz. Zaman zaman muhtarlarımızı zaman zaman da esnaflarımızı ziyaretler ederek devlet vatandaş kucaklaşmasını icra ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde kaybolan meslek olan sepetçi mesleğini günümüzde son olarak icra eden vatandaşlarımızı ziyaret etmiştim. Bugün de yine kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerimizden olan yorgancık mesleğini günümüzde icra eden esnaflarımızı ziyaret ederek onların hallerini hatırlarını sordum. Bu yorganlar ve Ödemiş'in arasta çarşısı tarihi bir çarşı. Ödemiş'e dışarıdan ziyarete gelen turistlerimiz buraları gezsinler bu yorganları kullanmak üzere değerlendirsinler. Bu yorganlar el emeği göz nuru işler mesleklerini icra eden mesleklerini severek yapan tüm esnaflarımıza hayırlı işler diliyorum."

Yorgan yapım Ustası Önder Bozkurt da "Kaymakamız Abdullah bey muhtarımızı ziyaret ettikten sonra bizleri de unutmadı. Hayırlı işler dileyerek bizlerin halini hatırını sordu ve mesleğimiz ile ilgili bilgiler aldı. Kendisinin bu sıcak ve samimi davranışından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Dölek Önder Bozkurt Ödemiş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title