Haberler

Kavuncu'dan "Linyitspor" Değerlendirmesi

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, tribünlerinin yeniden yapılması gündemde olan Ada Stadı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, tribünlerinin yeniden yapılması gündemde olan Ada Stadı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Linyit spor'un Göztepe galibiyetiyle Tavşanlı'yı adeta bayram yerine çevirdiğini söyleyen Vural Kavuncu, "Tavşanlı sokaklarında bu sevinci yaygın şekilde gördüm" dedi.

Linyit spor'un son maça kadar bir takım talihsizlikler yaşadığını belirten Kavuncu, takımda çok sayıda oyuncu değişikliği olduğunu ve takımın çatısını kurmakta zorlanıldığını ifade etti. Ayrıca çeşitli sebeplerle teknik direktörlerde de değişiklilerin olduğunu anlatan Milletvekili Vural Kavuncu, "Linyit tarihine geçecek dramatik olay olan Arif Peçenek hocamızı kaybettik. Yönetimler değişti. Sezonu açtık ama sezonu stadımızda tamamlayamadık. Son Göztepe maçını aldık ve PTT Ligi'nde tutunduk" diye konuştu.

HALKIN STAT TALEBİ ÜST SIRALARDAYDI…

Mevcut Ada Stadı'nın yaklaşık 50

yıl önce yapıldığına işaret eden Kavuncu, "Stat tabii ki o zamanki ihtiyaçlara göre ve o dönemdeki teknikle yapılmış. 2011 Haziran ayında milletvekili seçimi için Tavşanlı'nın fotoğrafını çekerken statla ilişkili talebin en üst sıralarda olduğunu da müşahade etmiştim. Hatırlıyorsanız stadımız o dönemde yapım halindeyd,i daha doğrusu yapıma ara verilmişti. Bazı teknik sorunlar vardı. Tavşanlı'mızın haklı

talebini göz önünde tutarak sorunlar listesini çıkardık. Futbol Federasyondan arkadaşları çağırdık. 40'a yakın eksik ve yapılacaklar listesi çıkardılar. O dönemde biz bunları nasıl yaparız diye hemen toplantılar düzenledik ve herkesin üzerine düşecek şekilde görev listesi yaptık. O dönemde 2011 sonundaki sezona stadımız yetişti. Stadımızda oynamaya başladık. Bu sezon başlayınca stadın güvenlik açısından da değerlendirilmesi söz konusu oldu. Bunu biz de istedik doğrusu. Çünkü mevcut stat, envanterde bize yeter görüntüsü çiziyordu. Stadın eski ya da yeni olması değil, önemli olan

güvenli bir şekilde fonksiyonel olmasıydı. Bu güvenlik önlemleri daha detaylı yapılınca bu stadın ömrünü doldurduğu yeniden destekleme yapılmasının ekonomik olmadığı yönünde teknikler ortaya çıktı.

BAKAN KILIÇ'A TALEBİMİZİ İLETTİK…

Gelinen süreçte Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a stat talebini yeniden ilettiklerini belirten Kavuncu, "Son olarak geçen seneden beri olan talebelerimizi, deprem güvensizlik nedeni olan konuları da gündeme getirerek tekrar Sayın Bakanımıza aktardık. Bu tarihten beri bizim incelemelerimiz devam ediyor. Tavşanlıya iki üç heyet geldi. Bizim şu anda kapalı tribün karşısındaki alanda halen kamulaştırma ile ilişkili durumu devam eden bir arsamız da var. Şu ana kadar da açığa kavuşturulamadı. Biz şu andaki stadımızın olduğu yerde düzenleme yapmak zorundaydık. Sıklıkla başka şehirlerden örnekler veriliyor. Afyon örneğinde olduğu gibi. Ama unutmayalım oralarda; şehir içinde çok yüksek değeri olan statların TOKİ'ye verilip bunun karşılığında şehrin nispeten dışında olan yerlerde stat yapılması şeklinde karar alınıyor. TOKİ bu mevcut stadın yerini değerlendirip ekonomik bir katma değere dönüştürüp bunun karşılığında da bir başka yerde stat yapabiliyor. Bizim Tavşanlı'da stadımızın olduğu yer ne kadar çok müstesna bir daha bulunamayacak özellikte. Hem şehrimizin içinde ulaşılabilir bir alanda. Bir yandan da biliyorsunuz hemen arkasında Ada Çayımızın ıslah projeleri, bahçeleşme çalışmaları devam ediyor. Türkiye'nin en iyi, en şık stadı olabilecek yerlerden birisiydi" diye konuştu.

BAKAN KILIÇ TALİMATI VERDİ…

Çalışmaların neticesinde Bakan Suat Kılıç'ın tribünlerin yenilenmesi projesini onayladığını kaydeden Kavuncu şunları söyledi:

"Nihayet bu çalışmalar geçtiğimiz haftalarda son buldu. Sayın Bakanımız Suat Kılıç'ın tribünlerin yenilenmesi konusundaki talimatı ile proje yeni bir boyuta geldi. Bu tür açıklamaları kamuoyuna paylaşmayı biraz daha netlik kazandıktan sonra yani projenin detayının belli olduğu bir dönemde yapabilmeyi daha çok prensip olarak kabul ediyorum. Ama bu son maç öncesi toplumun bir motivasyona, Tavşanlı'mızın, taraftarımızın, takımın bilgi verici unsura ihtiyacı vardı diye düşünüyorum. Bu yüzden bununla ilgili müjdeyi verdik. Zannediyorum bu da takımımız ve taraftarlarımızda moral-motivasyona yol açmıştır diye düşünüyorum. Projelendirme çalışmaları devam ediyor. Biliyorsunuz bir tane kale arkasına yapılan tribünümüz var. Şu anda yapılan projenin bu yeni tribünle uyum sağlaması gerekiyor. Bu kolay bir iş değil. Çünkü eski tribün kendine konsepte yapılmış eğimiyle kapasitesiyle yeni tribün belki farklı özelliklerle yapılacak. Şu anda teknik olarak bu çalışma devam ediyor" dedi.

ÇALIŞMALAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Stat çalışmalarının ne zaman yapılacağı konusunda henüz projenin tam netleşmediğini ifade eden Kavuncu, "Şu andaki kesinleşen konum, kapalı tribünlerin yıkılarak daha güzel tribünlerin yapılmasıdır. Bu da mutlaka kapasitesinin geliştirmesi anlamına geliyor. Ama kaç kişilik yapılacağı henüz netlik kazanmadı. Teknik çalışma devam ediyor. Fakat şunu söyleye bilirim bizim başta düşündüğümüz hani oluversin dediğimizden daha iyi bir şekilde halkımızın karşısına çıkacağız. Bununla ilgili proje çalışmalarından sonra ben şunu söyledim kazmayı bu sene vuracağız dedim. Devlette ihale işleri, proje sistemleri, teknik çalışmaları bir müddet devam ediyor. Bu konuyla ilgili kesin bir şey söyleyemem ama zannediyorum ihale aşamasına nereden baksanız yine bir 3 ay alır bu çalışmaların devam etmesi. Yani projenin yapılması kabul edilmesi ve ihaleye çıkma aşamasından bahsediyorum. Yalnız ihaleye çıkıp bir iş teslimi yapıldıktan sonra inşaat teknikleri artık çok hızlı. Aktarılacak bir ödenekle ilgili sıkıntımızın olacağını tahmin etmiyorum. Yüzdük yüzdük kuyruğuna getirdik. 40 senedir beklenen bir stadı ve tribünün yenilenmesi anlamında… Yani bu 3 ay önce veya 3 ay sonra demeyi ikinci planda değerlendiriyorum. Önemli olan projenin içimize siner olmasıdır" diye konuştu.

LİNYİTSPOR'UN KONGRESİ VE YENİ SEZONDAKİ YAPILANMASI…

Milletvekili Kavuncu, bir spor kulübünde yönetim unsurunun büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, yönetimde mutlaka bu işe gönül vermiş, yetkili, futbol bilgisi yüksek ve sorumlu kişilerin görev alması gerektiğini söyledi.

Kavuncu, "Şunu kabul edelim ki, kulübümüzün bir takım zorlukları da var. Bu zorlukları bir ateş koru halinde sadece birkaç kişinin eline verip, bunları baş başa bırakmak sonrada yok görmek çok mantıklı bir yol değil. Bunlar yönetimi zorluklarla karşı karşıya bırakacak. Bunun için ben bu sorumlulukların çözüm yollarının paylaşılması kanaatindeyim. Pazartesi günü hemen bir toplantıda yaptık zaten. Tavşanlı'dan elini taşın altına koyabilecek bir grubun, hiç olmazsa bir danışma veyahut hesap verilebilirlik adına yönetimle birlikte ve onlara destek olması gerektiğini düşünüyorum. Tabi her ne kadar kurum takımı olsa da takım bizim Tavşanlı'nın takımı. Yani insanlar, halkımız, hemşerilerimiz çok doğal olarak bu takımla kendilerini özdeştiriyorlar. Halk, istekleri doğrultusunda da bizi aracı görüyor. Bizler sorulduğunda takımın bütçesini, önündeki zorluklarını, sıkıntılarını çok iyi bilmemiz gerekiyor ki çözüm yollarında da kararlar alalım. Alınan bazı kararlar konusunda da destek olunmalı çünkü bunlar bütün şehri etkileyen kararlar. Örnek vermek gerekirse bu maçların Tavşanlı'dan Kütahya'ya gitme kararı sadece kulübe ait karar oldu. İsterdik ki o dönemde bu kararın bizlerle paylaşılarak sorumluluğun gerekiyorsa izah edilecekse beraber izah etmenin yolarını arayalım. Haklı nedenleri vardı. Yani bir takım gerekçeler vardı. Bu gerekçelerle ilişkili olan durumları paylaşsak belki kamuoyuna beraber çıksak belki bu süreç çok daha iyi bir şekilde devam ederdi" ifadelerini kullandı.

LİNYİT, KURUM SPONSORLUĞUNDA BİR TAKIMDIR

Milletvekili Kavuncu, Linyitspor'un bir kurum sponsorluğunda olduğunu da söyleyerek, "Bu da zaman zaman tartışmalara neden oluyor. Ben bunun çok önemli avantaj olduğunu, bizim için büyük nimet olduğunu tekrar vurgulamak istiyorum. Bugün bir takıma kurum sponsor bulmak neredeyse imkansız. Bir bankaya gidip bize reklam verin dediğimizde benzer durumda pek çok takımın yüzlerce isteğinin arka arkaya olduğunu ifade ediyorlar. Çünkü bütün takımlar başarılı olma içerisinde maddi kaynaklar arıyorlar. En kolayı da kurumdan sağlama ihtiyacı doğuyor. Ama böyle kurumlar yok. TKİ'nin bizimle ilgili olan bu ilişkisi sosyal sorumluluğu gereği… Bizdeki kaynakları ile birlikte ülke ekonomisine, kendilerine çok büyük katkı sağlıyorlar. Yapılması gereken görev. Bize sağladıkları lojistik destek, çeşitli beraberindeki barınma beslenme antrenman sahaları görünen görünmeyen pek çok masraflarla ilişkili sponsorlukları özellikle bu geçtiğimiz sezon tarihin en büyük miktarlarına yaklaştı. Kurumsal kaynakları da sınırsız değil. Mutlaka takımımızın finansal olarak kendi yağıyla kavrulur durumda bir düzenin erişmesi ile bu sponsorlukların da takıma artı değer sağlayacağı kesindir" şeklinde konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vural Kavuncu Oktay Vural Linyitspor Tavşanlı Yerel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title