Haberler

Kartepe'de Yatırımlar Hizmete Açılıyor

Kartepe Belediyesi tarafından yapılan hizmetlere her gün bir yenisi daha ekleniyor.

Kartepe Belediyesi tarafından yapılan hizmetlere her gün bir yenisi daha ekleniyor.

Kartepe Belediyesi tarafından yapılan yatırımlar tek tek meyvelerini veriyor. Kartepe Belediyesi eğitim, sosyal, sağlık ve spor alanındaki yeni yatırımları Kartepelilerin hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in 41 Vizyon projesinde yer alan yatırımlar tek tek hayata geçiriliyor. Kartepeli çocukların bilgili, donanımlı, bir şekilde gelişimine katkı vermek amacıyla Kartepe Belediyesi'nin eğitim alanındaki önemli hizmeti olan 11 bilgi evinde yeni sezon açılışı 13 Ekim Salı günü saat 15.30'da Köseköy Nazım Demirci Bilgi Evi'nde gerçekleştirilecek. Kartepeli çocukların daha verimli, sağlıklı ve modern mekanlarda eğitim ve öğretimlerine destek vermek amacıyla konusunda uzman üniversite mezunu eğitmenler nezaretinde yardım alacağı bilgi evlerinden binlerce öğrenci faydalanıyor.

Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde 3 bin 642 metrekarelik alanda yapılan Hürriyet Parkı'nın açılışı da 17 Ekim Cumartesi günü saat 14.30'da gerçekleştirilecek. Fonksiyonel özellikteki park alanında mini futbol sahası, çocuk oyun alanı, fitness alanı ve yürüyüş yolları bulunuyor. Ailelerin dinlenip sosyalleşmesi için kamelya, bankların ve çeşmenin yer aldığı park alanı çevresi de panel çit ile güvenli hale getirildi.

KARMEK kurslarından faydalanan bayan hemşerilerini daha iyi şartlar ve ekipmanlarla buluşturan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, kursiyerlerin ev ekonomisine katkı sağlaması adına satış stant projesini de hayata geçiriyor. KARMEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerini satışının yapılacağı Maşukiye Satış Kabinlerinin açılışı 19 Ekim Pazartesi günü saat 11.00'de yapılması planlanıyor. Ücretsiz sağlık hizmeti noktasında beklentilerin karşılanması adına da çalışmalarda bulunan Kartepe Belediyesi, ilçe genelinde hayata geçirdiği sağlık kabinleriyle basit sağlık uygulamaları noktasında hizmeti Kartepelilerin ayağına götürüyor. Enjeksiyon, tansiyon ve şeker ölçümleri, küçük pansumanlar, serum ve sonda takılması gibi sağlık hizmetlerinin verileceği ilk sağlık kabini Ataşehir Mahallesi'nde açılıyor. Özellikle mesai sonrası ihtiyaç duyulan rutin sağlık müdahalelerinin yapılması için düşünülen ilk sağlık kabini 19 Ekim Pazartesi günü saat 14.30'da bölge halkının hizmetine sunulacak.

Spor alanında amatör spor kulüplerine ihtiyaçları doğrultusunda malzeme desteği 19 Ekim Pazartesi günü saat 18.00'de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Kartepe Belediyesi 12 amatör spor kulübüne ihtiyaçları doğrultusunda malzemeleri verecek. Kartepelileri sosyal ve kültürel mekanlarla buluşturmak adına mahalle konağına dönüştürülen eski Maşukiye Belediye Hizmet Binası'nın yeni haliyle açılışı da 20 Ekim Salı günü saat 14.30'da gerçekleştirilecek. Mahallelerdeki hizmet kalitesini artırmak amacıyla hazırlanan mahalle konaklarının ilki olan Maşukiye Mahalle Konağı zemin katında muhtarlık, poliklinik, emekli salonu, fatura ödeme merkezi, mutfak, mescit ve tuvalet yer alacak. 700 metrekarelik alandaki konağın üst katında ise bilgi evi, kütüphane, derslikler, kursiyer dinlenme odası, eğitmen odası ile donanımlı bir yapı bölge halkının hizmetine sunulacak.

Kartepeli vatandaşların refahı ve yaşam kalitesi için sosyal belediyecilik anlayışını her şeyin önünde tuttuklarını belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Toplumun değişik kesimlerine yönelik gerçekleştirdiğimiz eğitim, sağlık, spor, sosyal ve kültürel belediyecilik örneklerine her geçen gün yenilerini ekliyoruz. Ekim ayında gerçekleştireceğimiz açılışlarda bunlardan bazıları. Tüm halkımızı yeni yatırımları hizmete aldığımız bu törenlere davet ediyorum" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title