Haberler

Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan'dan 2011 Yılı Değerlendirmesi

Nevşehir Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan, 2011 yılında okullarının önemli başarılara imza attığını söyledi.düzenlemiş olduğu basın toplantısında 2011 yılını değerlendirdi.

Nevşehir Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan, 2011 yılında okullarının önemli başarılara imza attığını söyledi.

Özel Kardelen Koleji Genel Müdürü Ali Kaplan,

düzenlemiş olduğu basın toplantısında 2011 yılını değerlendirdi.Nevşehir'in ilk özel okulu olan Kardelen Koleji'nin büyük bir kampus alanına sahip olduğunu ve bütün sınıflarda projeksiyon ve akıllı tahtalarla öğretim yapıldığını belirten Kaplan, tecrübeli ve donanımlı bir eğitim kadrosuna sahip olan Kardelen Koleji'nde şu anda 70 öğretmen ve 27 personel olmak üzere 97 kişinin görev yaptığını belirtti. Kaplan, "Kardelen Koleji'nde öğretimin yanında aynı zamanda eğitime de çok büyük önem verilmekte, çocuklarımızın donanımlı, sosyal, sağlam karakter sahibi, araştıran, ayakları üzerinde durabilen ve kültürlü birer fert olarak yetişmeleri için her türlü detay düşünülerek çok kapsamlı çalışmalar yapılmaktadır. 2011 yılında SBS sınavlarında Kardelen Kolejli 17 öğrencimiz çeşitli Fen Liselerini, 43 Kardelen Koleji öğrencimiz Anadolu Öğretmen ve Anadolu Liselerini kazanarak yüzde 100 yerleştirme oranına ulaşmıştır. Yine 2011 LYS sınavında Kardelen Koleji'nden mezun olan 12.sınıf öğrencilerimiz yüzde 70'in üzerinde 4 yıllık üniversitelere yerleşme başarısı göstermişlerdir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 2010 yılı sınav sonuçlarını il il, okul okul açıklamış, açıklanan resmi rakamlara göre Özel Kardelen Koleji Nevşehir'deki bütün resmi ve özel Fen Liseleri, Anadolu Liseleri ve Öğretmen Liseleri içerisinde yüzde 87 yerleştirme oranı ile il birinciliği gibi çok önemli bir başarıya imza atmıştır. Böylece ilimiz hem SBS'de hem de LYS'deki Türkiye sıralamasına çok büyük katkıda bulunmuştur. Bunun yanında ilimizde, Türkiye'de ve uluslararasında yapılan birçok kültürel ve sportif yarışmalarda Kardelen Koleji öğrencileri çok büyük başarılar elde ederek Nevşehir için gurur kaynağı olmuştur. 2011 yılında yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarındaki derecelerimiz; Çanakkale Savaşı konulu resim yarışmasında Özel Kardelen Koleji öğrencisi Gonca Duygu İl birincisi olmuştur. Nevruz konulu şiir yarışmasında Özel Kardelen Koleji öğrencisi Aybanu Keser il birincisi olmuştur. Dünya Su Günü ile ilgili yarışmada kompozisyon dalında Özel Kardelen Koleji öğrencisi Ezgi Güntut, 8 ilden katılan öğrenciler arasında bölge birincisi olmuştur. 2011 yılında ilimizde yapılan çeşitli yaş gurupları satranç yarışmalarında 4 İl birinciliği, 3 İl ikinciliği, 6 İl üçüncülüğü dereceleri kazanılmıştır." dedi.

Özel Kardelen Koleji olarak sporun birçok dalında faaliyet gösterdiklerini ve 2011 yılında atletizm takımlarının il birincisi olduğunu kaydeden Ali Kaplan, Özel

Kardelen Koleji öğrencisi Mustafa Kocatepe'nin de 1500 ve 3000 metre yarışmalarında bir çok defa il ve Türkiye birincilikleri, 1500 ve 3000 metrelerde Balkan ikinciliği, Avrupa üçüncülüğü ve gençler kategorisinde Dünya ikinciliği gibi Nevşehir tarihinde görülmemiş başarılar elde ettiğini vurguladı. Kaplan, "Yine Özel Kardelen Koleji öğrencisi Hasan Çavdar 16 yaş altı 800 metre atletizm yarışmalarında Türkiye birinciliği ve 1500 metre atletizm yarışmalarında Türkiye birincilikleri kazanmıştır. Yine Özel Kardelen Koleji öğrencisi Abdullah Yiğit yıldızlar Türkiye Şampiyonasında 400 metrede Türkiye ikinciliği ve 800 metrede Türkiye üçüncülüğü kazanmıştır. Taekwondo 'da Özel Kardelen Koleji öğrencisi İpek Çiğdem, okullar arası taekwondo yarışmalarında 47 kg'da 2 defa Türkiye birinciliği ve Nevşehir tarihinde bir ilke imza atarak Avrupa Şampiyonu olmuştur. Yine Özel Kardelen Koleji sporcularından Şeyma Satılmış 52 kg.da Türkiye Şampiyonluğu ve Türkiye üçüncülükleri elde etmiştir. Bir diğer öğrencimiz Büşra Aksu 2011 yılında 37 kg'da Türkiye Şampiyonu ve Türkiye üçüncülükleri kazanmıştır. 2011 yılında boks dalında Özel Kardelen Koleji sporcuları büyük başarılar elde etmişlerdir. Özel Kardelen Koleji sporcularından Fehmi Menevşe 48 kg yıldız erkeklerde Türkiye Şampiyonu olmuştur. Yine aynı sporcumuz Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası'nda 50 kg'da 36 ülke arasında altın madalya almayı başarmıştır. Öğrencimiz Fehmi Menevşe Nevşehir'de 2011 yılının en iyi sporcusu seçilmiştir. Sporcumuz Uğur Dağaslanı boksta 52 kg'da Türkiye şampiyonluğu kazanmıştır. Özel Kardelen Koleji'ne, Nevşehir'imize ve ülkemize bu Türkiye, Avrupa ve Dünya derecelerini kazandıran sporcu öğretmenlerimize, onları yetiştiren öğrencilerimize ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. E-biko yarışmasında Özel Kardelen Koleji öğrencisi Utku Cenikli Anti-Yangın projesi ile dünya dördüncülüğü elde etmiştir. Özel Kardelen Koleji 2011 yılında büyük bir başarıya imza atarak Nevşehir'de Avrupa Dil Ödülünü kazanmış olup 2011 yılında Avrupa Dil Ödülünü kazanan tek kurum Özel Kardelen Koleji olmuştur. 2011-2012 öğretim yılında birinci dönem içerisinde yapılan kültürel ve sportif yarışmalarda Özel Kardelen Koleji öğrencileri yine büyük başarılar kazanmaya devam etmektedirler. Ekim ayı içerisinde Nevşehir Üniversitesi ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin ortaklaşa düzenlediği ve Türkiye çapında yapılan"Madde Bağımlılığı" konulu yarışmada resim dalında Özel Kardelen Koleji öğrencisi Mutluhan Turhan Türkiye dördüncüsü olmuştur. Yine bu eğitim öğretim yılında Nevşehir'de yapılan yaş gurupları satranç yarışmalarında Özel Kardelen Koleji öğrencileri 2 İl birinciliği, 3 İl ikinciliği ve 3 İl üçüncülüğü derecelerini elde etmişlerdir.

2011-2012 öğretim yılında yapılan okullar arası Basketbol Şampiyonasında Özel Kardelen Koleji kızlarda İl ikincisi, erkekler de ise Nevşehir Şampiyonu olmuşlardır.

Özel Kardelen Koleji olarak eğitim öğretim faaliyetleri çerçevesinde çeşitli kurslar düzenlemekteyiz. Hafta sonları bütün derslerden okulumuzda hazırlık kursları devam etmektedir. Bu kurslarımız Cumartesi günleri okulumuzda yapılmaktadır ve öğrencilerimizden hiçbir ücret alınmamaktadır. Bu kurslarla Kardelen Koleji'ndeki eğitim öğretim süresi haftada 5 gün yerine 6 güne çıkarılmıştır. Ayrıca okulumuzda müzik kursları, voleybol ve basketbol kursları, yüzme ve jimnastik kursları da deva etmektedir.Özel Kardelen Koleji olarak bütün bu başarıları bizlere yaşatan öğrencilerimize, emeklerini esirgemeyen tüm öğretmenlerimize, öğrenci velilerimize, desteklerinden dolayı Okul Aile Birliğimize, maddi manevi her türlü desteği veren yönetim kurulumuza, basınımızın değerli mensuplarına ve Nevşehirli hemşerilerimize şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Kaplan Türkiye SBS Yerel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI İnci Taneleri CANLI izle! 23 Mayıs Nisan İnci Taneleri 16. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! #128250
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title