Haberler

Karadeniz'in Fatih'i

Güncelleme:

Karadenizli yat ustası, imal ettiği yatları karadan 2 kilometre uzaklıktaki denize kızaklarla taşıyor.

Cem Sürmeneli - Karadenizli yat ustası, Fatih Sultan Mehmet'in gemileri Haliç'e karadan yürüttüğü gibi imal ettiği yatları 2 kilometre uzaklıktaki denize kızaklarla taşıyor.

İstanbul'da 18 yaşındayken yat imalathanesinde çalışmaya başlayan ve bir süre sonra İsviçre'ye giderek fiber tekne yapımını öğrenen 70 yaşındaki Fikret Arslan, memleketi Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki atölyesinde mesleğini sürdürüyor.

Denizden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki evinin alt katına kurduğu atölyesinde üretimini oğluyla devam ettiren Arslan, Yunan bir iş adamının sipariş ettiği 13 metre uzunluğundaki lüks yatın yaklaşık 1 yıl sonra tamamlamayı planlıyor.

"Sahilde imalathane alanı olmaması nedeniyle denizden uzak bir yerde yatlarını inşa etmek zorunda kalıyorum" diyen Arslan, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethinde gemileri karadan yürütmesi gibi yapımı biten yatları kızaklarla 2 kilometre taşıyarak denize indiriyor.

Fikret Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yat ve tekne imalatını 52 yıldır sürdürdüğünü, oğluna da mesleğini öğrettiğini söyledi.

Yurt dışının yanı sıra yurt içine de imalat yaptıklarını ifade eden Arslan,

"Atölyem denize 2 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen yaptığım yatları kızaklar yardımıyla karayolundan geçirerek balıkçı barınağında denize indiriyoruz. Biraz zor oluyor ama sıkıntı yaşamıyoruz. Karadan taşınan yat ilgi çekici görüntüler oluşturuyor" diye konuştu.

-150. yat Yunanistan'a-

Meslek hayatındaki 150. yatını Yunan bir iş adamına yaptığını anlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 13 metre uzunluğunda olacak yatın donanımında her türlü lüks olacak. Siparişi veren kişinin zevkine göre donatılacak yatın ağırlığının, 2 ton olmasını planlıyorum. Yaklaşık 15 metreküp kereste kullanılacak. Yatı tamamladıktan sonra kızaklar yardımıyla deniz kenarına getirerek suya indireceğiz. Ben bu mesleği dedelerimden öğrendim. Sağlığım el verdiği müddetçe ahşap yat tekne imalatına devam edeceğim."

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ZONGULDAK

 

Kaynak: AA / Yerel

Fatih Sultan Mehmet İsviçre Yerel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Bakmadan Geçme

Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Nagihan elendi mi? 21 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 21 Mayıs Survivor elenen isim! Resmi Gazete bugün (21 Mayıs) kararları neler? Romanyalılara Türkiye vizesi kalktı! Resmi Gazete atama kararları 2024! Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title