Haberler

Kar-Mek Finali Ataevler'de Yapıldı

Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen KAR-MEK kurslarında yılsonu genel sergisinin açılışı önceki gün Ataevler Kültür Merkezi’nde, Başkan Hüseyin Üzülmez ve ilçe protokolü tarafından gerçekleştirildi.

Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen KAR-MEK kurslarında yılsonu genel sergisinin açılışı önceki gün Ataevler Kültür Merkezi'nde, Başkan Hüseyin Üzülmez ve ilçe protokolü tarafından gerçekleştirildi.

2013-2014 Eğitim Öğretim yılında Kartepe Belediyesi'nin Meslek Edindirme Kursları'nda (KAR-MEK) yıl sonu sergi ve sertifika törenleri Ataevler Kültür Merkezi'nde açılan genel sergi ile final yaptı. KAR-MEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan genel sergi açılışı Kartepe Belediyesi Halk Oyunları ve Çocuk Mehteran Takımı gösterileri ile renk kazandı. KAR-MEK Gitar kursu öğrencilerinin eğitmenleri Erkan Demir nezaretindeki mini konseri de büyük alkış topladı. Yıl boyu 130 kurs 32 branşta 2 bin 562 kursiyerin eğitim aldığı KAR-MEK genel sergi açılışına ilçe protokolü de yoğun ilgi gösterdi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in ev sahipliğindeki törende Kaymakam Ayhan Durmuş, Kartepe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, Kartepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender, Kartepe Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Erol Arutan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, kurs öğretmenleri ve kursiyerlerden oluşan kalabalık bir topluluk hazır bulundu.

Protokol konuşmaları ile devam eden törende KAR-MEK'lilerin heyecanına ortak olan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, bu kurslarda emeği geçenleri kutladı. Belediye Başkanı Üzülmez, meslek kurslarının yaygınlaşması özellikle toplumumuzun bu kesiminin gelişiminde önemli rol oynadığını belirterek, "Kartepemizin geleceğinde önemli rol oynayacak gençlerin ve çocukların yetiştirilmesinde, onların hayata hazırlanmasında örnek olacak annelerin ve kadınlarımızın bu güzel kurs merkezlerinde bilgi, kültür ve sosyal yönleri ile el becerilerini, sanat ve estetik anlayışlarını zenginleştirmek için hizmet programlarımızı bu dönemde artırarak geliştireceğiz. Seçim meydanlarında söz verdiğimiz projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımız yoğun şekilde sürmektedir. Uzuntarla bölgesinde yapılacak ve tüm Kartepeli kadınlara hitap edecek Kadın Sosyal Yaşam Projesi, okulların tatil olmasıyla başlayacak çocuklara yönelik yaz dönemi yüzme havuzu projesi, projesi biten ve uygulama aşamasına gelen mahalle konakları projesi gibi söz verdiğimi tüm projeler devam ediyor" dedi.

Kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ardından Belediye Başkanı Üzülmez ve ilçe protokolü KAR-MEK Genel Sergisinin açılış kurdelesini hayırlı olsun dilekleri eşliğinde kestiler. Başkan Üzülmez, beraberindeki konuklarla birlikte standları beğeni ile gezerek el emeklerini tek tek inceledi. Başkan Üzülmez, birbirinden güzel eserler nedeniyle kursiyerleri ve usta öğreticilerini tebrik etti. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

hüseyin üzülmez erkan demir kartepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title