Haberler

Kapaklı Belediye Başkanı Mandalı: "Büyükşehir Rüyası Kabusa Döndü"

Tekirdağ’a bağlı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasına yönelik yaptığı açıklamada, "Büyükşehir rüyamız kabusa döndü" dedi.

Tekirdağ'a bağlı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ'ın Büyükşehir olmasına yönelik yaptığı açıklamada, "Büyükşehir rüyamız kabusa döndü" dedi.

Büyükşehir Yasası'na tabi olmadan önce Kapaklı'nın aylık gelirinin yaklaşık 2 milyon 200 bin TL olduğun anımsatan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Seçimlerden önce Tekirdağ'ın Büyükşehir olması ile birlikte gelirlerimizin 7,5 milyon TL'yi bulacağı ve bu miktarın yüzde 40'ının Büyükşehir'e kalanının ise Kapaklı Belediyesi'ne kalacağı konuşuluyordu. Yani belediyemizin aylık bütçesinin 4,5 milyon TL olması ön görülüyordu. Bütçemiz artacağına daha da azaldı. Bugün belediyemizin kasasına ayda yaklaşık 700-800 bin TL giriyor" dedi.

Kapaklı Belediyesi'nin tarihi boyunca hiçbir zaman borcu olmadığını kaydeden Başkan İrfan Mandalı, "Maalesef Büyükşehir Yasası'na tabi olduğumuz son 6 ayda hiç borcu olmayan belediyemiz 9 milyon TL borçlandı. Bizler elimizden geldiğince ilçemizi kendi öz kaynaklarımızla yönetmeye gayret ediyoruz. Bu durum yalnızca Kapaklı'ya has bir durum değildir. Ülkemizdeki 30 Büyükşehir'e bağlı tüm ilçelerde benzer sıkıntılar yaşanmaktadır. Temennimiz Ankara'nın en kısa sürede bu yanlışlığı düzeltmesidir" diye konuştu.

"ÜÇ BÜYÜK PROJEMİZ VAR"

Belediye olarak 3 büyük projenin hayata geçirilmesi için önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacaklarını anlatan Başkan İrfan Mandalı, "Elimizde 3 büyük proje var. Bunlardan 1'incisi 3 milyon TL maliyetli 'Engellilere Uyumlu Üstgeçit', 2'ncisi 7 milyon TL maliyetli 'Kapalı Spor Salonu' ve 3'üncüsü de 25 milyon TL maliyetli 'Kültür Merkezi' projesidir. Bu projeleri, yatırım programımıza alacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına sunacağız. Akabinde de projelerin hayata geçirilmesi adına çalışmalarımızı devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan İrfan Mandalı hayata geçirmeyi planladıkları bir büyük projenin ise Kapaklı Futbol Sahası yanına 5 bin kişilik tribün yapımı olduğunu belirtti. Mandalı, "Bunun için iktidar partisi İlçe Başkanımız Salih Bezgin kardeşimizle birlikte Ankara'ya gidip Spor Bakanımızla görüşeceğiz. Kapaklı'nın yeni bir ilçe olduğunu söyleyeceğiz. Kendisinden bu proje için destek isteyeceğiz. Yerel yönetim ve iktidar partisi el ele vererek ilçemize bu güzel eseri kazandırmaya çalışacağız. Her şey Kapaklı için" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

tekirdağ kapaklı Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

GELİNİM MUTFAKTA 22 MAYIS 2024 CANLI İZLE Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 22 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şaban Ataş'ın katilleri tutuklandı! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 22 Mayıs Çarşamba Survivor yeni bölüm! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 22 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hakim ve Savcılar ATAMA kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (22 Mayıs) kararları neler? Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
CHP'li Bozbey belediyeye akraba atamalarını savundu: Arkadaşlarımızın tümü liyakatlı

CHP'li Bozbey belediyeye akraba atamalarını savundu: Arkadaşlarımızın tümü liyakatlı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title