Haberler

Kaman Ceviz Festivaline Katılan Ramazan Mirzaoğlu Açıklaması

Ceviz Festivali'ne katılmak üzere Kaman İlçesine gelen Devlet eski Bakanı Prof.Dr.Ramazan Mirzaoğlu, 'Ülkücülerin yerinin Milliyetçi Hareket Partisi' olduğunu söyledi.

Ceviz Festivali'ne katılmak üzere Kaman İlçesine gelen Devlet eski Bakanı Prof. Dr. Ramazan Mirzaoğlu, 'Ülkücülerin yerinin Milliyetçi Hareket Partisi' olduğunu söyledi.

Mirzaoğlu, gazeteci İbrahim Aktürk'e yaptığı ziyarette ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Mirzaoğlu, "Bu ülkede yaşayanlar elbette Japon'um, İngiliz'im, Alman'ım demeyecektir. Elbette Türkiye'de yaşayanlar Türk'üm diyecek. Bundan tabi bir şey var mı? Andımız Kur'an ayeti değil ya (!) değiştirilebilir, kaldırılabilir dediler. İddia ediyorum ki andımızdaki bütün ibareler Kur'an-ı Kerim içerisinde geçmektedir.

'Doğruyum' diye başlıyor Kuranı müstakimde de birçok ayette doğru almaktan bahsediyor. 'Çalışkanım' diye bahsediyor hiç çalışanla çalışmayan bir olur mu?

Bizim düsturumuzun gereğidir. Yaradan da 'Benim yanımda bir değil' diyor. 'Büyüklerimi saymak, küçüklerimi sevmek' bu hem Kur'an'ın hem de Türk töresinin emridir. Bundan niye rahatsız oluyorsunuz. 'Yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.' Elbette vatan sevgisi imandandır. Yani, bundan rahatsız olanların hem Türklüğünden hem de Müslümanlığından şüphe ediyorum. Andımıza daha sonra da Atatürk ibaresi ilave edilmiştir. Atatürk ilavesine de katılıyoruz. Gerçekten de Atatürk'ün büyüklüğünü ve bu devlet için yaptıklarını takdir ediyoruz" dedi.

Mirzaoğlu, "Ahilik Kutlamaları için Kırşehir'deydik. Başbakan burada yaptığı konuşmasında, 'Biz bir millet, bir bayrak, bir devletiz' dedi. Tamam, peki dedim tanımdaki, bu milletin adı nedir, kim, yok. Bu arada Başbakan yine konuşmasında dedi ki, 'Bunlar yüzyıllar boyunca meydana gelmiştir' dedi. Bize göre yüzyıllar boyunca bir araya gelen millet Türk Milletidir. Ama Başbakan'a göre Türk Milleti değildir. Yine başladı saymaya, 'Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Abaza, Boşnak' diye bunu 26'ya 36'a kadar yükseltti.

Aleni söylüyorum, Başbakan anayasa suçu işliyor. Anayasamızın 66. maddesinde 'Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür,' yani etnik gruplardan biri değildir. Başbakan Türk'ü etnik gruplardan biri yapmak suretiyle anayasayı çiğnemektedir, anayasa suçu işlemektedir.

Bunu halkımıza anlatmamız lazım. Bunu yapacak olan siyasi organizasyonu ise MHP olarak görüyorum. Hem Kırşehir'de hem de bütün ülkede Türk'üm diyenin Müslüman'ım diyenin MHP'ye destek vermesi gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

MHP'ye DÖNMEK İSTİYOR

MHP'den hiç kopmadığını, sadece bir süre ayrı kaldığını ifade eden Mirzaoğlu, "Maalesef 2004'lerden sonra bazı siyasi gelişmeler oldu. Ben 40 yıldan fazla emek verdiğim teşkilatımın dışında kaldım. Benimde gafletlerim, hatalarım oldu.

Haksızlığın verdiği bir öfkeye kapıldık. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Ama bu öfkeye kapılmanın, hatayı devam ettirmenin zamanı değil. İktidara dahil olanların gafleti, dalaleti hatta hıyaneti söz konusu.

Bunun için bütün halkı ayağa kaldırmak için hep beraber olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun içinde ben hiçbir görev talep etmeden bir er olarak fiilen bu işin içindeyim, resmen de partime, MHP'ye seve seve katılmaya hazırım" ifadelerini kullandı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Mustafa Kemal Atatürk Ramazan Mirzaoğlu Kaman Yerel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title