Haberler

Kadınlar Hakları Konusunda Bilinçlendirilecek

Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (SEYMER) ile Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin işbirliği ile "Aktif Kadınlar Eğitim Programı" kapsamında kadınlara eğitim veriliyor.

Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (SEYMER) ile Üniversiteli Kadınlar Derneği'nin işbirliği ile "Aktif Kadınlar Eğitim Programı" kapsamında kadınlara eğitim veriliyor.

Eğitim seminerlerine İboosman SEYMER'de başlandı. 14 hafta sürecek eğitim seminerlerin ilkine Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Eşli'de katıldı. "İletişim" konulu ilk semineri CHP Adana eski Milletvekili ve Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Nevin Gaye Erbatur verdi.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Eşli, son günlerde kadınlarla ilgili olarak ülkemizde pek iyi şeyler yaşanmadığına vurgu yaparak eğitim seminerleri hakkında bilgi verdi. Eşli, "Maalesef son günlerde kadınlarımız ile ilgili iyi haberler almıyoruz. Kötü haberlerin tamamının da kadınların bu toplumdan ötelenmiş olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Kadınlarımızın haklarıyla ilgili eğitim çalışması yamak istedik. Bu çalışmalar içinde; kadın hakları olacak, çocuk hakları olacak, çocuğa ve kadına yönelik şiddet karşısındaki haklarınız olacak" ifadelerini kullandı.

Eşli'nin arından söz alan CHP Adana eski Milletvekili ve Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Nevin Gaye Erbatur, eğitimlerin verilmesine desteğini esirgemeyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a teşekkür etti. Erbatur, "Seyhan Belediyesi'nde bir kadın başkan yardımcısı var. Ben Türkan hanımı çok eskilerden beri tanırım ikimizde kadın hakları için kadınlarla birlikte çalıştık. Şimdi belediye başkan yardımcısı oldu. Bu anlamada Sayın Karalar'ı verdiği bu karardan dolayı kendisini kutlamak istiyorum" dedi.

Erbatur'un verdiği "İletişim" konulu seminer kadınlardan ilgi görürken 14 haftalık eğitim semineri sonunda kurslara katılan 25 kursiyere sertifika verilecek. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevin Gaye Erbatur Zeydan Karalar Seyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title