Haberler

Jetro İş Geliştirme Müdürü Nakamura Trakya Kalkınma Ajansı'nı Ziyaret Etti

Japonya Dış Ticaret Teşkilatı (JETRO) İş Geliştirme Müdürü Makoto Nakamura, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’i ziyaret etti.

Japonya Dış Ticaret Teşkilatı (JETRO) İş Geliştirme Müdürü Makoto Nakamura, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin'i ziyaret etti.

Trakya Kalkınma Ajansı merkezinde gerçekleşen ziyarette, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin Trakya Bölgesi ve kurum tanıtımı ile ilgili bir sunum yaptı. JETRO İş Geliştirme Müdürü Makoto Nakamura ve Dış Ticaret Uzmanı Nesrin İşçan da, JETRO ve Türkiye'de bulunan Japon firmaları hakkında bilgiler verdi. Ziyaretle ilgili açıklama yapan Genel Sekreter Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve her iki kurum arasında ilerleyen dönemlerde ortak projeler geliştirebileceklerini belirtti.

JETRO, 1954 yılında Japonya'da ve 1964 yılında ise Türkiye'de kurulmuş olup, Japonya Ekonomi Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerine devam etmekte olan bir kamu kuruluşudur. Bu kuruluş, Japonya dışında yatırım yapmak isteyen Japon firmalarına danışmanlık bedeli karşılığında ilgili bölgeler ve sektörler hakkında raporlar sunmakta ve teknik desteklerde bulunmaktadır. Türkiye ofisinde 10 kişi ile çalışmalarına devam eden JETRO, 2016 itibari ile Azerbaycan, Türkmenistan gibi ofisleri de İstanbul'dan koordine eder hale gelecek. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Şahin Nakamura Türkiye Japonya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title