Haberler

Japonların İskenderun'da Ortadoğu ve Körfez Pazarını Araştırdı

Japonlar, Hatay’ın İskenderun ilçesinde Ortadoğu ve Körfez pazarını araştırdı.

Japonlar, Hatay'ın İskenderun ilçesinde Ortadoğu ve Körfez pazarını araştırdı.

Japonya Dış Ticaret Araştırma Direktörü Toshihiro Nakajima ve Ekonomi İşleri Direktörü Stoshi Hashimoto İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Daha çok İstanbul ve Marmara Bölgesi'ndeki firmaları Japonya ile buluşturan ve ticaret köprüsü oluşturan ekip, İskenderun'a gelerek, Ortadoğu ve Körfez pazarını araştırdılar. Tosyalı Demir-Çelik Fabrikalarında incelemelerde bulunduktan sonra İskenderun Limanı ve Ortadoğu'ya yapılan ticaret, demir-çelik sektörü, Suriye ve komşu ülkeler ile ilgili ihracat durumu, konteynır taşımacılık hakkında fikir edinmek amacıyla İTSO'yu ziyaret etti.

İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen ve İTSO yönetim kurulu üyesi Senem Akpınar, Japon heyete bölge ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Servet Ugutmen ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamasında, "İstanbul'dan gelen Japonya Araştırma ve Dış Ticaret Direktörleri, genel anlamda İstanbul ve Marmara Bölgesi'ndeki firmalarla çalışırken, bölgemizdeki firmalar ile de çalışabileceklerini ve Türk firmalar ile Japon firmalar arasında köprü vazifesi görebileceklerini ifade ettiler. Biz de İTSO olarak bölgemizde özellikle demir-çelik, filtre sektörü, nakliye ve deniz taşımacılığı ilgili bilgiler verdik. Körfezde bir liman ve birçok iskele bulunmaktadır. İskenderun Limanı'nda konteynır taşımacılığı önemli bir yer tutmaktadır. Bölgemizin Ortadoğu'ya yakınlığı ile ticarette önemli bir yer teşkil ettiğini, Suriye'de ve sınır illerinde yaşanan savaşın sona ermesi ile bölgede ticaretin daha da artabileceğini kendilerine ifade ettik. Hatay'ın yöresel yemek çeşitlerini de kendilerine anlattık ve Hatay mutfağı hakkında yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte detaylı bilgiler verdik" dedi.

Japonya Araştırma Direktörlerinin ziyaretinde İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO yönetim kurulu üyeleri Senem Akpınar, Necat Özkaya ve Gassan Kuran da hazır bulundular. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İskenderun İstanbul Japonya Ekonomi Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title