Haberler

İzmit'in En Çevreci Okulları Ödüllendirildi

İzmit Belediyesi, Okullararası Atık Toplama Yarışması’nda dereceye giren okulları ödüllendirmeye devam ediyor.

İzmit Belediyesi, Okullararası Atık Toplama Yarışması'nda dereceye giren okulları ödüllendirmeye devam ediyor.

Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından her yıl olduğu gibi bu senede okullar arası atık toplama yarışması düzenlendi. Eylül 2006- Mayıs 2017 tarihleri arasını kapsayan ambalaj atığı, elektronik atık ve atık pil kategorilerindeki yarışmada öğrenci başına en çok atık toplayan ilk üç okula çeşitli ödüler verildi. Yarışmada dereceye giren okulların ödül töreni İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın katılımıyla Belsa önünde yapıldı. Törene Başkan Doğan'ın yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler TEMA Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol ile vatandaşlar katıldı.

Öğrencilerin hazırladığı müzik grubunun gösterileriyle başlayan ödül töreni ilkokul ve anaokulu öğrencilerin geri dönüşüm maddelerinden oluşan sergisi ile devam etti. Daha sonra geçilen ödül töreninde ise yarışmada birinci olan okullara laptop bilgisayar, ikinci olan okullara 82 ekran televizyon, üçüncü olan okullara da çok fonksiyonlu lazer yazıcı hediye edildi.

Yetkililer, yarışma süresi boyunca okullardan 206 ton ambalaj atığı, 9 ton elektronik atık, 4 ton da atık pil toplandığını söylediler. İzmit'te yıllık ortalama olarak 8 bin ton ambalaj atığı, 23 ton elektronik atık, 6 ton atık pil, 8 ton bitkisel atık yağ ile 110 ton atık lastik toplandığı da kaydedildi. Türkiye'ye örnek çevre çalışmaları yapan İzmit Belediyesi'nce okullarda öğrencilere düzenli şekilde çevre bilinçlendirme eğitimleri verildiği, bu kapsamda sadece bu sene içinde 56 okulda 11 bin öğrenciye ulaşıldığı 8 yıl içinde eğitim verilen öğrenci sayısının ise 80 bini geçtiği ifade edildi.

İzmit Belediyesi'nin geri dönüşüm çalışmalarına destek olan okullara şimdiye kadar 37 bin paket A4 kağıdı, 62 adet bilgisayar, 141 adet dizüstü bilgisayar, 85 adet projeksiyon cihazı, 12 adet fotokopi makinesi, 48 adet yazıcı, 3 adet akıllı tahta, 2 adet klima, 2 adet bulaşık makinesi, 1 adet kamera, 1 adet televizyon ile çok sayıda sarf malzeme dağıtıldı.

Ödül töreninde konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Bu dünya biz emanet. Bu emanete gereken hassasiyeti göstermekle sorumluyuz. Tabiat, çevre bir çocuk gibidir. Nasıl ki çocuğumuzu koruyup, kolluyorsak, çevremizi de öylesine korumak zorundayız. Ne yazık ki 15 yıl öncesine kadar çevremize gereken önem verilmemiş. Artık, çevreyi kirletenlere göz yumulmuyor, en ağır şekilde cezalandırılıyorlar. İzmit Belediyesi olarak Türkiye'ye örnek çevre çalışmaları yapıyoruz. Atık kağıtları, atık lastikleri, elektronik atıkları, pilleri, atık yağları toplayıp geri dönüşümünü sağlıyoruz. Türkiye'de ilk kez biz, binalarda yağ tutucu zorunluluğu getirdik. Çevreye duyarlılık konusunda eskisine göre çok daya iyiyiz ve daha da iyi olacağız" dedi.

Her yıl on binlerce fidan dağıttıklarını belirten Başkan Doğan, "Okullarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize duyarlılıklarından dolayı ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum. Bisikleti daha çok kullanacağız. Bisiklet demek, çevre demek, sağlık demek, mutluluk demektir. Helali haramı bilerek, milletin kuruşunu ziyan etmeden, hiçbir ayrım yapmadan herkesin belediyesi ve belediye başkanı olarak gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye giren okullara ödülleri verildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Türkiye Yerel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek?
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title