Haberler

İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timur Demirbaş Açıklaması

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesinin 2013-2014 eğitim-öğretim açılış dersi yapılırken, ilk dersi İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Timur Demirbaş verdi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesinin 2013-2014 eğitim-öğretim açılış dersi yapılırken, ilk dersi İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Timur Demirbaş verdi.

Sabancı Kültür sitesinde düzenlenen açılış dersine, Baro Başkanı Fevzi Konaç, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Murat Doğan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Timur Demirbaş ve çok sayıda hukuk fakültesi öğrencisi katıldı. Törende açılış konuşması yapan Baro Başkanı Fevzi Konaç, "Yeni eğitim - öğretim yılı inşallah sizlere hayırlar getirir. Hukuk mesleğiyle yeni bir değişime girdik. Hukuk Fakültesini bitirmiş öğrencilerimizin hayalleri hakim, savcı olmaksa bunun için sınava girmeleri gerekiyor. Bu hızlı gelişen süreçte gelecekte kalite kaygısı vardı. 'Hiçbir şey olamıyorsan avukat ol' mantığı yok olmalıdır. Artık mezun olmak yetmeyecek sınavlarda başarılı ve nitelikli hukukçu olmak çok gereklidir. Bu manada yeni eğitim - öğretim yılı hayırlı olsun. O kadar kaliteli hukukçular yetişsin ki Türkiye'miz ilerlesin" diye konuştu.

Hukuk Fakültesinin açılış dersini vermek için gelen İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Timur Demirbaş öğrencilere İnfaz Hukukuna ilişkin son değişiklikler ve bu değişikliklerin infaz sistemi üzerine etkisini anlattı. Demirbaş ayrıca, "İnfaz hukuku, hukuk fakültelerinde ihmal edilen bir konu. Cezaevlerine yönelik çeşitli çalışmalar yapıldı fakat sorunlar giderilemedi. Oda sistemi çağdaş infaz hukukunun en modern infaz tiplerindendir. İnfaz kanunu hazırlanırken uluslar arası konulardan yararlanıldı. Bakanlık genelgeleri ve tüzüklerle cezaevleri yönetiliyordu. O zamana bakarak halen devam eden sorunlar var. İşte cezaevlerindeki aşırı doluluk oranı halen devam ediyor. Bu amaçla geçtiğimiz aylarda iki önemli kanun maddesinde işte denetimli serbestlik gibi değişiklik yapılarak cezaevlerinin bir anlamda rahatlanması sağlandı" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Timur Demirbaş Fevzi Konaç Yerel Haberler

Adliyedeki tuvalet krizi cumhuriyet başsavcısını görevinden etti

Adliyedeki tuvalet krizi cumhuriyet başsavcısını görevinden etti

Orta Doğu'da yeni savaşa 24 saat kaldı! Hizbullah'tan İsrail'e son uyarı

Orta Doğu'da yeni savaşa 24 saat kaldı! Hizbullah'tan İsrail'e son uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-7 Zirvesi'nde yanına gelen Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-7 Zirvesi'nde yanına gelen Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Bakmadan Geçme

Hamster Combat ne zaman listelenecek? Kurban bayramının arefesinde oruç tutulur mu 2024? Kurban bayramı teşrik tekbirleri ne zaman başlar, nasıl yapılır 2024? Kurban kestikten sonra kılınan namaz nedir, var mıdır 2024? Kurban etinin kaçta kaçı dağıtılır 2024? 15-16 Haziran Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15-16 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 15-16 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15-16 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15-16 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15-16 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15-16 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Sinan Ateş cinayetinin kilit ismi Tolgahan Demirbaş, savcıyı açık açık tehdit etti: Onlarla aynı safta olmayın

Sinan Ateş cinayetinin kilit ismi Tolgahan Demirbaş, savcıyı açık açık tehdit etti: Onlarla aynı safta olmayın

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title