Haberler

'İstihdam Artıyor, Girişimcilik Gelişiyor' Projesi Hayata Geçiyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) SODES 2013 kapsamında, İş-Kur'a kayıtlı işsizlerin istihdama kazandırılması amacıyla yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) SODES 2013 kapsamında, İş-Kur'a kayıtlı işsizlerin istihdama kazandırılması amacıyla yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

GTO'nun "İstihdam Artıyor, Girişimcilik Gelişiyor" projesi kapsamında uygulamalı girişimcilik eğitimi, satış elemanı, grafiker, ön muhasebe elemanı eğitimleri düzenlenecek. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Genel Sekreteri Halil Göçer, sektörlerin gelişimine paralel olarak sektörlerin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştirilmesine yönelik eğitimleri sürdüklerini bu çerçevede SODES 2013 kapsamında "İstihdam Artıyor, Girişimcilik gelişiyor" isimli yeni proje ile 3 ayrı meslek dalının yanı sıra KOSGEB işbirliği ile de "Uygulamalı Girişimcilik" eğitimi gerçekleştirileceğini söyledi. GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, İş-Kur Gaziantep İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve GTO MEKSA Mesleki Eğitim Merkezi ortaklığında yürütülecek proje kapsamında, İş-Kur'da kayıtlı işsizlere yönelik meslek kazandırma eğitim programları uygulayarak hem işsizlerin meslek sahibi olacağını kaydetti. Sektör işletmelerinin nitelikli eleman ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade eden Göçer, "Proje kapsamında mağazacılık sektörü için satış elemanı, matbaa ve ajans sektörü için grafiker, tüm sektörler için ön muhasebe elemanı yetiştirilecektir. Ayrıca ilimize ve ülkemize yeni girişimciler kazandırmak ve yeni girişimci desteğinden yararlandırmak üzere KOSGEB ile işbirliği içinde "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" düzenlenecek ve başarılı katılımcılar belgelendirilecek" dedi.

Eğitimlere katılmak isteyenlerin GTO MEKSA Mesleki Eğitim Merkezine başvurarak daha detaylı bilgi alabileceklerini belirten Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreteri Göçer, "Gaziantep Ticaret Odası'nın sahibi olduğu bu projenin ortakları arasında Çalışma ve İş Kurumu Gaziantep İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ve GTO- MEKSA Mesleki Eğitim Merkezi bulunuyor. 8 ay süreli bu projeden yararlanması planlanan hedef grup toplam 80 kişidir. Kursa katılmak isteyenlerin Ağustos ayı sonuna kadar GTO-MEKSA Meslek Eğitim Merkezine başvurabilirler. Eğitim programları sonunda GTO, MEKSA, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR temsilcilerinin katılımı ile yapılacak sınavda başarılı olanlara bu kurumların ortak imzasıyla Kurs Belgesi verilecektir. Seçilen ve eğitim programlarına devam eden kursiyerlere proje kapsamında günlük 15 TL ücret ödenecektir. Eğitim programına katılmak isteyenlerin, GTO MEKSA Eğitim Merkezimizin 221 10 74 - 75 numaralı telefonlarını arayıp bilgi alarak merkeze gelip başvuru formu doldurmaları yeterli olacaktır" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Canlı yayında 'Dilan Polat cezaevinde değil' sözlerine soruşturma başlatıldı

Canlı yayında "Dilan Polat cezaevinde değil" sözlerine soruşturma başlatıldı

Bakmadan Geçme

Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat'a ne oldu? Resmi Gazete bugün (6 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 6 Haziran dün gece deprem mi oldu? Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title