Haberler

Isınan Havalar Motosiklet Tamircilerinin Yüzünü Güldürdü

Güncelleme:

Aydın'ın ova kesimlerinde çiftçilerin vazgeçilmez ulaşım araçları olan motosikletler, havaların ısınması ile yeniden piyasaya çıktı.

Aydın'ın ova kesimlerinde çiftçilerin vazgeçilmez ulaşım araçları olan motosikletler havaların ısınması ile yeniden piyasaya çıktı, motosiklet tamircileri randevu ile çalışmaya başladı.

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde havaların ısınması ile birlikte herkes yazlık binek aracı olarak kullandığı motosikletleri depodan çıkardı. Aylardır binilmeyen motosikletler önce bakımdan geçtiği için Aydın'da havaların ısınmasına en çok sevinenler motosiklet tamircileri oldu.

Aylardır durgun giden işlerin havaların ısınması ile birlikte birden açıldığını belirten Yenipazarlı motosiklet tamircilerinden Hasan Türkoğlu, hem ekonomik hem de arazide kullanımın daha rahat olması nedeniyle Aydın'da çiftçilerin artık at ve eşek yerine motosiklet tercih ettiğini söyledi. Özellikle düz arazide bir at veya katırın gördüğü işin daha fazlasını bir motosikletin gördüğünü artan yem ve saman fiyatları nedeniyle motosikletlerin daha cazip hale geldiğini belirten Türkoğlu, "Eskiden herkesin bir binek hayvanı olurmuş. Şimdi çiftçiler binek hayvanı yerine motosiklet kullanıyor. Bakım, yem saman derdi olmadığından motosiklet artık düz arazilerde binek hayvanı tarih oldu" diye konuştu.

Kış boyunca motosiklet kullanımı yoğun olmadığı için işlerin durgun gittiğini belirten Hasan Türkoğlu, havaların ısınması ile işlerin yoğunlaştığını ve sezon boyunca yoğunluğun devam etmesini beklediklerini söyleyerek sürücülerin kasksız ve fren tertibatı arızalı motosiklet binmemelerini önerdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Türkoğlu Yenipazar Aydın Yerel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title