Haberler

İEÜ Hukuk Fakültesi Öğrencileri Kurgusal Duruşma Yarışmasında İkinci Oldu

Güncelleme:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesi öğrencileri, Prof. Dr. Yaşar Karayalçın Kurgusal Duruşma Yarışmasında ikinci olarak önemli bir başarı elde etti. Öğrenciler, marka ve ticaret hukuku ile tahkim konularını içeren bir dava için dilekçe yazdı ve savunmaya yönelik sunum yaptı. İEÜ Rektörü ve Hukuk Fakültesi Dekanı öğrencileri tebrik etti.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesinde eğitim gören öğrenciler, Prof. Dr. Yaşar Karayalçın Kurgusal Duruşma Yarışmasında ikinci oldu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesinde eğitim gören Eray Dağdelen, Ezgi Ağbayır ve Hakkı Can Sal, Avrupa Hukuk Öğrenci Derneği (ELSA) Ankara Şubesinin düzenlediği Prof. Dr. Yaşar Karayalçın Kurgusal Duruşma Yarışmasında ikinci olarak önemli bir başarı yakaladı. Marka ve ticaret hukuku ile tahkim konularını içeren bir dava için dilekçe yazan, savunmaya yönelik sunum yapan İEÜ'lü gençler, Türkiye genelinden çok sayıda ekibi geride bırakarak ödülü İzmir'e getirdi.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevilay Uzunallı, öğrencilerle bir araya gelerek genç hukukçuları başarılarından dolayı tebrik etti. İEÜ'lü ekibi yarışmaya hazırlayan Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Akif Gül ve Araştırma Görevlisi Altan Özkan da elde edilen başarının mimarları arasında yer aldı.

Hukuk alanında saygın, birbirinden iddialı ekiplerin yer aldığı bir yarışmada ödüle ulaşmanın kendilerini gururlandırdığını belirten dördüncü sınıf öğrencileri Eray Dağdelen, Ezgi Ağbayır ve Hakkı Can Sal, "Yarışma, yüz yüze duruşma ortamının birebir sağlandığı, oldukça ciddi bir formatta gerçekleşiyor. Biz, hem davacı hem de davalı olarak duruşmada yer aldık. Yazılı dilekçe de hazırladık, sözlü savunma da yaptık. Gerçeği aratmayan bir duruşma ortamındaydık. Ülkemizin deneyimli hukukçularının yer aldığı hakem heyeti; bizim duruşma esnasındaki performansımızı, teoride edindiğimiz bilgiyi pratikte ne kadar uygulayabildiğimizi, savunduğumuz tezleri etkili ve somut veriler ışığında aktarıp aktaramadığımızı titizlikle değerlendirdi. Yarışmaya, ülkemizdeki farklı üniversitelerden çok sayıda hukuk öğrencisi arkadaşımız da katıldı. Bu noktada, elde ettiğimiz ikinciliğin oldukça önemli ve değerli olduğunu düşünüyoruz. Bizleri yetiştiren, bugünlere gelmemiz için emek veren tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İEÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevilay Uzunallı, 2022 yılında gerçekleşen yarışmada da üçüncülük ödülünü aldıklarını hatırlatarak, fakülte olarak başarıyı sürekli hale getirdiklerini söyledi. Eleştirel bakış açısına sahip, çok yönlü araştırma özelliği bulunan, bilgi üretme ve ürettiği bilgiyi paylaşma noktasında fark oluşturan nitelikli hukukçular yetiştirdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Sevilay Uzunallı, "Üniversitemizden bu yıl mezun olmaya hazırlanan; Eray Dağdelen, Ezgi Ağbayır ve Hakkı Can Sal, bizlere büyük mutluluk yaşatarak ödülü fakültemize getirdi. Kendilerini yürekten tebrik ediyorum. İnanıyorum ki, meslek hayatlarında da çok iyi hukukçular olarak üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye, yeni başarılara imza atmaya devam edecekler. Fakülte olarak bu tarz yarışmaları çok önemsiyor, öğrencilerimizi de katılım noktasında teşvik ediyoruz. Art arda gelen ödüllerin, fakülte olarak eğitim kalitemizin de önemli bir göstergesi olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hukuk Fakültesi Rektör İzmir Hukuk Eğitim Yerel Güncel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli?
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title