Haberler

Hisarcık'ta 'En Güzel Buzağı' Yarışması

Kütahya'nın Hisarcık İlçesinde Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlenen 'En Güzel Buzağı' Yarışması İlginç Görüntülere Sahne Oldu.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'en güzel buzağı' yarışması ilginç görüntülere sahne oldu.

Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali kapsamında hayvancılığı teşvik etmek, kültür ırkı hayvancılığı geliştirmek amacıyla Hisarcık Belediyesi ve Tarım ilçe Müdürlüğü'nce bu yıl 16.si düzenlenen 0-6 aylık buzağı teşvik yarışmasına 21 üretici katıldı. Yarışmadan önce İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekimler İsmail Arabacı, Mustafa Yiğit, Veteriner Sağlık Teknisyeni Ahmet Bal oluşan jüri, buzağılar dışında ahırlara da işletme puanı verdi. Jüri, ahırlar için barınak durumu, teknik özellikler, iç ve dış temizlik, hayvan sayısı, buzağıların ana karakterleri ile karşılaştırılması, hayvan sahibinin İlçe Tarım Müdürlüğü ile ilişkileri, desteklemelerden yararlanıp yararlanmadığı konularında 30 üzerinden işletme puanı verdi. 3 veteriner Hekim ve bir Zoo Teknist'ten oluşan 4 kişilik jüri ise buzağılarda dış görünüş, yaşa göre gelişimi, sağlıklı görünüm, ırkının özelliklerini taşıyıp taşımadığı,durum pozisyonu ve tırnak bakımı kriterlerini dikkate alarak 21 buzağıya 70 üzerinden puan verdi.

Yarışmada, Ali Özer'e ait Holstein cinsi 6 aylık buzağı birinci olurken, Niyazi Yıldırım'a ait Holstein cinsi 3 aylık buzağı ikinci, Hilmi Yavauz'a ait Şarole cinsi 4 aylık buzağı da üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren buzağı sahiplerine ödüllerini Vali Yardımcısı Ömer Eru, Hisarcık Kaymakamı Ertuğrul Egemen, Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, İl Genel Meclisi Başkanı Kamil Saraçoğlu, Hisarcık Belediye Başkanı Nihat Helvacı verdi.

Yarışmada birinci gelen buzağı sahibine yaklaşık bin YTL değerinde süt sağım makinesı, 3 çeyrek altın, 5 çuval yem, kepek, peynir, veteriner ilaçları olmak üzere yaklaşık 2 bin YTL değerinde hediyeler verildi. Ayrıca ücretsiz hayvan muayenesi ve suni tohumlama,ikinciye 3 çeyrek altın, 2 çuval pamuk küspesi, 2 çuval yem, peynir, veteriner ilaçları, ücretsiz hayvan muayenesi ve suni tohumlama, üçüncüye 2 çeyrek altın, 2 çuval pamuk küspesi, 2 çuval yem, peynir, veteriner ilaçları, ücretsiz hayvan muayenesi ve suni tohumlamayla ödüllendirildi.

(MA-EFE) 21.06.2008 11:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title