Haberler

Hibe Desteği Kırsalda İstihdamı Artıracak

Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Baydar: "Hibe programlarının 8. etabı, 1 Aralık 2014'te tamamlanmış olacak.

Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi amacıyla gerçekleştirilen 8. etap hibe programının 1 Aralık'ta tamamlanacağını, 599 kişiye istihdam sağlayacağını belirtti.

Baydar, Anemon Otel'de Hibe Programı kapsamında düzenlenen bilgilendirme ve tanıtım toplantısında, tarım ve hayvancılık alanında desteklemelerin devam ettiğini söyledi.

Bu çerçevede, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Programı 8. Etap kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 54 projenin tanıtımı konusunda bir araya geldiklerini ifade eden Baydar, gerçekleşen 7 hibe programında 141 yatırımcıya yaklaşık 31,5 milyon lira destekte bulunulduğunu belirtti.

8. etapta ise 54 yatırımcıya 18,8 milyon lira destek sağlandığını aktaran Baydar, "Bu kapsamda, yeni tesisler, mevcut tesis kapasitelerinin arttırılması, yenilenmesi ve tesis tamamlamalarının yer aldığı 54 proje bulunuyor. Hibe programlarının 8. etabı, 1 Aralık 2014'te tamamlanmış olacak. Bu sayede 559 kişiye istihdam sağlanacak. Bugünden itibaren yatırımcılarımız arasında cenk yaşanacak. Kalkınmanın temelinde üretim var. Üretilenle beraber ürünün değerlendirilip, kaliteli bir şekilde pazarlanması gerekiyor. Üretimi destekleyen bir devletimiz, bakanlığımız var. Müthiş bir destekleme gerçekleştiriliyor" diye konuştu.

Hibe desteği alan yatırımcılardan Ramazan Gürbüz ise Konya'nın süt, hububat, yumurta üretiminde birinci sırada olduğunu dile getirdi.

Avrupa ile rekabette daha çok kaliteye ve desteğe ihtiyacın bulunduğunu ifade eden Gürbüz, tarım sektöründe karşılaşılan sıkıntıları anlattı.

Toplantıya, Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü ve sektörle ilgili çok sayıda firma katıldı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Seyfettin Baydar Ramazan Gürbüz Konya Yerel Haberler

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Bakmadan Geçme

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title