Haberler

Helalleşme" Kampanyasında Çiftçi Lehine Düzenleme

DEDAŞ Sözcüsü Üstün: "Bu kampanyada belirlenen fiyatlar çok makul ve Türkiye'de en ucuz elektik bu bölgeye sağlanmıştır.

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, "Bu kampanyada belirlenen fiyatlar çok makul ve Türkiye'de en ucuz elektik bu bölgeye sağlanmıştır. Çiftçilerimizden de bu kampanyaya desteklerini bekliyoruz" dedi.

Üstün, DEDAŞ İl Müdürü Tekin Türk ile bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Helalleşme kampanyası ile ülke genelindeki çiftçiler arasında bölgedeki çiftçilerin pozitif yönde ayrımcılık yapıldığını belirterek, çiftçilerden kampanyadan yararlanmalarının menfaatlerine olduğunu söyledi.

Üstün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in DEDAŞ yetkilileriyle görüşmesi sonucunda Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'taki tarımsal sulamaya ait elektrik tüketim bedellerinde çiftçiler lehine önemli düzenlemelerin yapıldığını belirtti.

Bakan Çelik'in, çiftçilerin tarımsal sulamaya ait elektrik borçlarının ödemelerine dönük açıklamasını olumlu bulduklarını belirten Üstün, kampanya ile çiftçilerden 2013 yılında tarımsal sulama için kullandıkları elektrik ücretinin yaklaşık 4'te birinin talep edildiğini, 3 yıllık imzalanabilecek kampanyada bölge çiftçisine Türkiye'nin en ucuz elektriğini sağlandığını dile getirdi.

Elektrik dağıtımı yapılan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta tarımsal sulamada kullanılan yaklaşık 4 milyar kilovat saatlik elektriğin yaklaşık yüzde 95'inin kayıp ve kayıt dışı olarak tüketildiğini aktaran Üstün, sulama yapan çiftçilerin sezonluk olarak 100 dönümlük buğday üretimi için 9 bin, mısır üretimi için 7 bin, pamuk üretimi için ise 9 bin lira elektrik ücreti ödeyeceğini kaydetti.

Elektrik borcu olan çiftçilerin desteklemelerinden paraların kesilmesi ile ilgili Bakanlar Kurulu kararının tüm ülke genelindeki çiftçileri kapsamasına rağmen helalleşme kampanyası ya da benzeri bir kampanyayı ise sadece DEDAŞ'ın yaptığını belirten Üstün, şöyle dedi:

"Kampanyada belirlenen fiyatlar çok makul ve Türkiye'de en ucuz elektik bu bölgeye sağlanmıştır. Çiftçilerimizden de bu kampanyaya desteklerini bekliyoruz. DEDAŞ olarak Çiftçi Kayıt Sistemi'ne göre 33 bin çiftçiyi kapsayan Helalleşme kampanyasından yararlanmak isteyen borçlulardan, elektrik borçlarının tamamı yerine sadece yüzde 25'lik kısmını talep ediyoruz. Bu kampanya çiftimiz için tarihi bir fırsattır. Borcu bulanan çiftçilerimiz lütfen kampanya süresi içerisinde bize müracaat etmelerini arzuluyoruz."

DEDAŞ Mardin İl Müdürü Tekin Türk ise Mardin'de 9 bin 633 çiftçinin bulunduğunu, tarımsal sulamada kullanılan 5 bini kayıtlı 7 binden fazla kuyunun bulunduğunu belirtti.

Tarımsal sulamada kullanılan elektriğin, dalgalanmalara sebep olduğunu, aşırı yüklenmelerden de bazı trafoların yandığını belirten Türk, "Mardin'de tarımsal sulamadan kaynaklı elektrik dalgalanmaları söz konusu. Buradaki salınımların öne geçmek için çalışıyoruz. Kayıp kaçak oranının önüne geçilmesiyle hizmet kalitesini de artırmış olacağız" şeklinde konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Faruk Çelik Diyarbakır Türkiye Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

kızıltepeli:

trafo başı ve yıllık olsun gücümüzün dahilinde olsun üdeyebileceğımız makul fiat olsun ve yılda 2 ürün aldığımıza güre ayarlansın her bir mahsul için azami 4000 tl olsun bu makul olanıdır başkabişeyde demeyın olursa hemen gelip anlaşmamızı yapalım mehmet gökaybey...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title