Haberler

Hayvanseverler Yeni Yasaya Tepkili

Denizli Hayvanları Koruma Derneği Sözcüsü Simge Ünal, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklere karşı olduklarını söyledi.

Denizli Hayvanları Koruma Derneği Sözcüsü Simge Ünal, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklere karşı olduklarını söyledi.

Denizli Hayvanları Koruma Derneği, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Meclise sunulan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklere karşı olduklarını kaydeden Denizli Hayvanları Koruma Derneği Sözcüsü Simge Ünal, değişikliklerin yapılmaması gerektiğini söyledi. Bu yasada hayvanların yaşama hakkını elinden alacak bir çok madde olduğunu iddia eden Ünal, "Maddelerden birisi de doğal yaşam parkları oluşturmak. Bu madde ile sokaklarda sayısı 10 binlerle ifade edilen kedi köpekler sokaklardan toplanarak küçücük kafeslerde ölüme terk edilecektir. Bütçeleri kısıtlı olan belediyeler hangi ödenek ile binlerce hayvanın bakımını sağlayacak?" dedi.

Tasarıda hayvanseverlerin karşı olduğu diğer bir noktayı da açıklayan Ünal, "Tasarıda deney hayvanları, canlı hayvan satışı, sirk hayvanları ve yunus parklarındaki tutsak yunuslar konusunda üstünkörü düzenlenmiş maddeler canlıların yaşam hakkını savunmaktan oldukça uzaktır. Görüyoruz ki yeni yasa tasarısı hayvan haklarını korumaktan uzak, sadece sokaklardan kedi ve köpekleri toplamak ve yasak diye tabir edilen ırkların nesillerini tüketmek amacını taşıyor. Bu yasa hiçbir hayvansever tarafından kabul görmeyen, masa başında bilinçsizce ve ülkemiz şartlarına ters düşecek şekilde hazırlanmıştır" şeklinde konuştu.

Hayvanların birçok kez insanların en yakın dostu olduğunu belirten Ünal sözlerini şöyle tamamladı:

"4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nün ilanı tüm dünyada hayvanların var olduğu ve onlarla yaşamayı öğrenmek zorunda olduğumuzun kanıtıdır. İnsanoğlu dünyada elini attığı birçok güzelliği yok etmiş ve etmeye devam etmektedir. Ekolojik dengenin korunmasında bitkilerin ve hayvanların önemli bir rolü olduğunu tüm insan alemine hatırlatır, ve doğamızın bir parçası olan hayvanların korunması için herkesi göreve davet ediyoruz." - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title