Haberler

Hayırsever Aileden Ayvalık'a 18 Derslikli Okul

Ayvalıklı hayırsever Sebahat ve Cihan Şişman çifti tam donanımlı 540 öğrenci kapasiteli 18 derslikli Anadolu Güzel Sanatlar Meslek Lisesi yaptırıyor.

Ayvalıklı hayırsever Sebahat ve Cihan Şişman çifti tam donanımlı 540 öğrenci kapasiteli 18 derslikli Anadolu Güzel Sanatlar Meslek Lisesi yaptırıyor.

2016- 2017 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan Sebahat ve Cihan Şişman Anadolu Güzel Sanatlar Meslek Lisesi 3 katlı ve 18 derslikten oluşuyor. Binanın toplam kapalı alanı ise 3 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olacak.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, hayırsever Cihan Şişman ve eşi Sebahat Şişman tarafından yaptırılan bu okuldan Atatürkçü ve çağdaş gençler yetişeceğini söyleyerek Şişman ailesini bu hareketlerinden dolayı kutladı.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman konuşmasında, "Eğitim ve öğretim seviyesi bir toplumun gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli göstergelerin başında gelmektedir. Bu gerçeği kabul etmeden hiçbir meselenin anlaşılması mümkün değildir. Gazi Mustafa Kemal'in "Milli Eğitim Programımızın, Milli Eğitim siyasetimiz cahilliğin yok edilmesidir. Cahillik yok edilmedikçe yerimizde sayarız" sözüne binaen cehaletle bilgisizliğin açtığı derin yaraların millet varlığına büyük zararlar vereceği kuşkusuzdur. Problemlere teslim olmak yerine onu aşacak, etkisiz hale getirecek ve yarınlara umut ve cesaretle bakacak aydınlık bir mizaca ancak eğitim yoluyla ulaşabiliriz. İlimiz yatırım konusunda hayırsever vatandaşların destek olduğu birçok ilin önünde yer almaktadır. Ayvalık ve körfez bölgesinde bir çok sanat dernekleri olmasının yanında yakın çevrede sanat faaliyetlerini geliştirip kurumsallaştıracak bir okulun olmaması eksikliğini hissediyorduk. Vatandaşlarımız hayırseverimiz Cihan Şişman'ın desteği ile hak ettikleri modern bir eğitim kurumuna kavuşacaklardır. Kendisi de eğitimci olan bu hayırsever vatandaşımızın bu davranışının örnek alınması gerekmektedir" diye konuştu.

Temel atma töreninde konuşan hayırsever Cihan Şişman şunları söyledi;

"Bu temel atma töreni, hem sosyolojik hem felsefi açıdan, insanı temel alan bir düşünceye hizmet etmek amacını taşımaktadır. Başta dinimiz İslam ve diğer semavi dinler ile hümanizmadan tarihin derinliklerindeki ilkel inançlara kadar, hep insana yapılacak yatırımın makbul olduğu kabul edilir. Bu makbul yatırımın da, en makbulü, eftal olanı, insanı geliştiren, daha verimli daha üretken yapan, insanı yaşadığı toplumuna, ailesine ve kendisine daha faydalı birey haline getirme uğraşı olan eğitimdir. Eğitimin birçok tanımı vardır, en basiti de, insan davranışlarında olumlu değişiklik yaratmaktır. Bu okulda eğitilecek öğrencilerimizin; kendine, ailesine ve yaşadığı topluma faydalı bireyler olması biz yurtseverlerin öncelikli hedefimiz ve arzumuzdur. Diğer yandan, özelde, güzel sanatlar eğitimi verecek olan bu okul, doğuştan güzel sanatlara yetenekli öğrencilerin yeteneklerini geliştireceği, istisnai eğitim kurumları arasında yerini alacaktır. Güzel sanatlar, gerek icra edenlere, gerek sunulan insanlara, tarih öncesinden bu yana, incelik, zarafet, naiflik, sevecenlik aşılayan ayrıcalıklı bir uğraştır. Günümüzde ülkemizin yüz adet üniversitesi var. Bunun yetmiş beşinde, güzel sanatlar kürsüleri bulunmaktadır. Bu yetmiş beş üniversitede, bilimsel disiplin olarak, kırk sekiz dalda eğitim öğrenim verilmektedir. Bu gün, temelini attığımız bu okuldan da yetişecek öğrencilerimizin resim müzik öğretmenliğinden, opera, tiyatro, fotoğraf gibi bu gün için kırk sekiz dalda ayrıcalıklı ek puanla girebilecekleri, hatta vakıf üniversitelerinin hemen hepsinde, çoğu yüzde yüze varan burs bulabilecekleri yüksek öğrenim fırsatları olacaktır. Yine bu okulda eğitim ve öğretim görecek yetenekli öğrenciler geliştirecekleri yeteneklerini yaşadıkları topluma sunarken, geçim sıkıntısı çekmeyecekleri bir coğrafyada yaşadıklarından, her zaman iş bulabilme olanaklarına da sahip olacaklardır. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Balıkesir Ayvalık Akova Yerel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title